Četvrtak, 25. travnja 2024.

Svečano otvorena nova sportska dvorana i nove prostorije Osnovne škole Sokolovac

Nakon završenih radova župan Darko Koren jučer je svečano otvorio novoizgrađenu školsko sportsku dvoranu i nove prostorije Osnovne škole Sokolovac koju će pohađati 223 učenika.

Ravnatelj Osnovne škole Sokolovac Saša Korkut uvodno je sve pozdravio te naglasio kako je za učenike, kao i za učitelje, ova dogradnja prostora i novoizgrađena školsko sportska dvorana od velike važnosti dodavši: „Prvi i najvažniji u cijeloj ovoj priči zbog kojih se ovaj projekt i radio su učenici Osnovne škole Sokolovac“.

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj koji je ukratko predstavio projekt i njegove četiri faze razvoja te se također zahvalio svim sudionicima projekta kao i Županiji te poručio: „Nadam se na dobrobit svih mještana i svih stanovnika Općine da ćemo ustrajati i dalje na napretku i naše učenike učiniti što boljim mladim i stručnim ljudima“.

Zahvalu i čestitke na otvorenju školsko sportske dvorane i novih prostorija škole uputio je i prvi načelnik Općine Sokolovac te saborski zastupnik Damir Felak koji je ujedno učenicima poželio puno uspjeha u ovoj školskoj godini.

„Zaista sam presretan što smo se okupili u ovom prvom tjednu nove školske godine i što ćemo ovim otvorenjem ponajviše usrećiti naše učenike“, zaključio je župan Darko Koren te dodao kako je vrijednost cijelog projekta gotovo 12 milijuna kuna što je Koprivničko-križevačka županija financirala u sredstvima iz vlastitog proračuna. Naglasio je kako je prvu fazu radova financirala Općina Sokolovac koja je ujedno osigurala i građevinsko zemljište kao i svu projektnu dokumentaciju potrebnu za izgradnju.

„Djeca su najveća vrijednost u životu svakog čovjeka i moramo misliti na tu djecu i na sve one mlade ljude koji će sutra biti predvodnici naše zajednice. Naš zadatak jest da im pružimo osnovno temelje, odnosno adekvatno školsko obrazovanje“, istaknuo je župan i potom zahvalio načelniku Općine Bakšaju, Općini Sokolovac te svima koji su sudjelovali na provedbi radova.

„Pozivam Vas da i dalje skrbimo i brinemo za našu djecu i mladost Koprivničko-križevačke županije, a time ćemo dati najveći doprinos u razvoju lijepe nam domovine Hrvatske“ poručio je župan nakon čega je u društvu predsjednika učeničkog vijeća Brune Devića prerezao vrpcu.

Nakon svečanog otvorenja, nove školske prostore blagoslovio je župnik Mario Križanac, a potom su učenici Osnovne škole Sokolovac održali prigodan kulturo umjetnički program.

Dogradnja prostorija školske zgrade i izgradnja školsko sportske dvorane započela je krajem 2013. godine, a ukupno je dograđeno 540 metara kvadratnih novih prostorija dok površina školsko sportske dvorane iznosi 795 metara kvadratnih.

Valja još napomenuti da je Koprivničko-križevačka županija osim ove dogradnje škole i izgradnje školsko sportske dvorane, 2013. godine u iznosu od 237.000,00 kuna financirala i rekonstrukciju kotlovnice.

Svečanom otvorenju škole prisustvovali su i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal sa suradnicima.

zatvori