Petak, 26. travnja 2024.

Motociklist teško ozlijeđen u sudaru u Strossmayerovoj

Mladi motociklist teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer poslijepodne u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Koprivnici, doznajemo iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Nesreću je skrivio vozač osobnog automobila rođen 1988. godine koji je izveo neoprezan manevar. On se svojim Golfom koprivničkih registracijskih oznaka kretao iz smjera Mihanovićeve prema Križevačkoj ulici te je dolaskom do kućnog broja 4 počeo skretati ulijevo s namjerom parkiranja pred tamošnjim kafićem. Usred skretanja se predomislio te naglo odlučio skrenuti udesno, prema parkiralištu, a da se prethodno nije uvjerio može li sve te radnje izvesti sigurno, bez ugrožavanja drugih sudionika u prometu.

Iza njega naišao je motocikl Yamaha koprivničkih registracija kojim je upravljao vozač rođen 1998. godine. Kada mu se Golf najednom našao na putu, naglo je skrenuo kako bi pokušao izbjegnuti sudar, ali nije uspio. Motociklom je udario prvo u stražnji desni ugao automobila, potom se zavrtio te udario u prednji desni dio Golfa. Vozač motocikla pao je na kolnik i zadobio teške ozljede, ali nije u životnoj opasnosti.

Protiv vozača osobnog automobila bit će podignuta kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu pri Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

Dodajmo i kako nijedan od vozača nije bio pod utjecajem alkohola.

 

zatvori