Četvrtak, 18. travnja 2024.

Slovenski poduzetnik koprivničkim mališanima poklonio 350 pari traperica

Slovenski poduzetnik Milan Podgoršek koprivničkoj je djeci danas poklonio 350 komada traperica.

Riječ je o donaciji koju je dogovorio u suradnji s Društvom Naša djeca Koprivnica čija je predsjednica Jadranka Lakuš pojasnila kako je sve krenulo privatnim poznanstvom.

Onda je on rekao da jako voli Koprivnicu i da bi se na neki način htio odužiti ljudima ovog kraja. S obzirom na to da ja radim u Društvu Naša djeca pitala sam ga bi li mogao učiniti nešto za djecu, na što je on odgovorio “kako ne, ja posebno volim djecu”.

Sam gospodin Podgoršek svoju je motivaciju objasnio ovako:

Sve što je humanost – jako volim. Isto tako volim da znam da sigurno ide u te svrhe, jer ponekad nam se dogodilo da smo otkrili kako donacije nisu otišle u te svrhe. Mislim da Hrvatska ima jednu lijepu rečenicu, a to je “dobro je činiti dobro”.

Uz Koprivnicu i Podravinu emotivno je vezan. Ovamo dolazi već 15 godina, imao je i kuću na Šoderici, i bez obzira na to što je proputovao 126 svjetskih zemalja, kaže da:

Emotivno sam vezan za Koprivnicu i jako volim ovaj kraj. Ovdje sam imao jako puno lijepih trenutaka i mislim da će uspomene na ljude, na prijatelje, i na poslovne i na privatne, ostati u meni kao jedan lijepi osjećaj”.

Podgoršeka je u Gradskoj upravi ugostila zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, a spomenimo i kako je dio traperica poklonjen osobama koje su zaposlene na javnim radovima.

Također, predsjednica Društva Naša djeca Jadranka Lakuš istaknula je i kako će donacije gospodina Podgoršeka obogatiti i nagradni fond ovogodišnjeg natječaja “Veliko srce koprivničkog djeteta”.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori