Četvrtak, 25. travnja 2024.

Naše mažoretkinje love medalju na Europskom prvenstvu u Londonu

Čak šesnaest koprivničkih mažoretkinja branit će boje reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu u mažoret plesu u Londonu.

S kolikim nestrpljenjem, ali i optimizmom Koprivničanke čekaju put u Englesku rekla nam je predsjednica Mažoretkinja našeg grada i predsjednica Hrvatskog mažoret saveza Snježana Sremec:

Stvarno smo uzbuđene, i moje djevojke i ja, jer imamo ponovno priliku se natjecati na jednom ovako velikom natjecanju kao što je Europsko prvenstvo. Ako bude sve po planu, a ja se nadam da će biti, očekujem da ćemo osvojiti medalju.

Istaknula nam je koliko odlazak na ovako veliko natjecanje znači za naš klub, ali i za naš grad:

Za naš klub to je još jedna potvrda da smo u samom vrhu mažoret plesa. Svake godine imamo odlične rezultate na državnim natjecanjima i ja se nadam da je naš grad Koprivnica ponosan na to. Gdje god da se natječemo, s ponosom govorimo odakle smo i zaista reprezentativno predstavljamo kako grad, tako i cijelu našu županiju.

Kategorija u kojoj će nastupiti naše mažoretkinje obuhvaća tehniku štapa, odnosno kombinaciju rada sa štapom i plesnih koraka uz određene rekvizite. Kroz svoj nastup Koprivničanke će zapravo pričati priču, a cilj je napraviti što ljepšu, ali i što zahtjevniju koreografiju.

Predsjednica Sremec naglasila je kako o mažoretkinjama ima predrasuda, a istina je sasvim drugačija.

Radi se o tome da mažoretkinje nisu samo djevojke koje lijepo izgledaju i imaju prekrasne odore, već su i vrhunske plesačice. Ono što nas izdvaja od drugih je virtuoznost rada s mažoret štapom. On je zaista poseban i prilagođen je svim dobnim skupinama.

Naše mažoretkinje vrijedno su trenirale tokom cijelog ljeta, stoga ne čudi želja da se u Koprivnicu žele vratiti s medaljom. Na put odlaze 5. listopada, iako prvenstvo počinje dva dana kasnije, 7. i traje do 10. listopada. Razlog je nedostatak sredstava za put avionom, pa će do dalekog Londona ići autobusom.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori