Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Marijana Janeković predstavlja svoje ruže u Kaposvaru

‘Moj vrt cvijeća’ naslov je izložbe slika koprivničke slikarice Marijane Janeković što je sinoć otvorena u mađarskom Kaposvaru.

Bila joj je to, kaže, velika želja:

Moja velika želja je bila izlagati u Mađarskoj i to upravo u Kaposvaru jer je to grad prijatelj Koprivnice. Naš grad i cijela ova regija doista puno surađuju s Kaposvarom. Stoga sam otišla u njihov kulturni centar, Agoru, u centru Kaposvara. Bili su oduševljeni. Još nikad nisu imali takvu tematsku izložbu, samo cvijeće. Sve smo dogovorili i tako je došlo vrijeme za moju prvu samostalnu izložbu van granica lijepe nam naše.

U kapošvarskom Centru kulture izloženo je 20 slika s najomiljenijim umjetničinim motivima:

Kak’ ja to velim, meni ne uspijeva cvijeće u vrtu, ali mi izuzetno uspijeva na platnu. I to pogotovo ruže. Jako volim to slikati, to su prekrasne žive boje. To me oduševljava, odmara. Meni samoj je to cvijeće predivno.

Marijanin vrt cvijeća ostat će u Kapošvaru do 7. listopada. Za prosinac najavljuje izložbu u Koprivnici, a želja joj je imati samostalnu izložbu i u susjednoj Sloveniji.meghivo01

Recimo i da je Marijana Janeković samostalna članica Hrvatskog sabora kulture.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori