Kolinda Grabar-Kitarović pred Općom skupštinom UN-a citirala malog Lovru iz Ždale

3185
Lovro Kumer. Ustupila Snježana Tišljarić, ravnateljica DV "Vrapčić" Drnje.
Šestogodišnji Lovro Kumer, polaznik Dječjeg vrtića ‘Vrapčić’ iz Drnja, točnije njegove podružnice ‘Bambi’ u Ždali, postao je prava zvijezda nakon što ga je u svom govoru citirala predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednica Grabar-Kitarović obratila se Općoj skupštini Ujedinjenih naroda, a svoj je govor započela sljedećim riječima:

“Vaše Ekscelencije, uvažene dame i gospodo,
gospodine predsjedniče,

„Želimo budućnost u kojoj svi rade, sretno žive i vole se.“

Te je riječi u Knjigu ideja nedavno upisao šestogodišnji Lovro, kad je s brojnom drugom djecom posjetio moj ured u prigodi početka nove školske godine u Hrvatskoj. Ali ih je podjednako tako moglo upisati bilo koje dijete na svijetu.

To je jednostavna, a tako snažna želja. Da bismo preobrazili svijet, mi vođe moramo slušati Lovrine riječi. I stoga želim da se njegov glas čuje danas u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda. Nitko ne može tvrditi da ove tri jednostavne istine – među kojima su pravo na sretan život i slobodu izbora univerzalni pokretači boljega svijeta – zaista nisu krajnji cilj Agende 2030.”

Tu je rečenicu mali Lovro upisao u knjigu želja u Uredu predsjednice kada ju je nedavno posjetio zajedno s ostalim mališanima i osobljem Dječjeg vrtića “Vrapčić”.