Utorak, 23. travnja 2024.

Kopić: Ne razmišljam o odlasku u Dinamo, rješavamo svoje probleme

Nogometaši Slaven Belupa sutra će igrati 10. Kolo Prve hrvatske nogometne lige protiv Intera iz Zaprešića. Nakon provlačenja kroz ušicu igle protiv Varaždina u Kupu u srijedu Farmaceuti će na novom gostovanju tražiti prekid lošeg niza u prvenstvu.

Prema riječima trenera Željka Kopića, utakmice protiv Hajduka i Varaždina su apsolvirane. Neočekivano težak prolaz u Kupu strateg Farmaceuta vidi samo kao dodatan podstrek jer su igrači pokazali veliku želju i karakter da se taj susret pobjedi.

Što se tiče sutrašnjeg gostovanja, bez obzira na sve, vjeruje da Slaven može do pozitivnog rezultata:

Mislim da smo spremni i sposobni odigrati tamo dobru utakmicu, bez obzira na umor koji je sigurno jako veliki nakon 120 minuta igre u Kupu. Pronaći ćemo igrače koji su trenutno u najboljem stanu i koji su u ovom trenutku najspremniji i najsposobniji ostvariti pozitivan rezultat u Zaprešiću.

Veliki problem Kopiću stvara nestabilna obrana koja prima previše pogodaka u posljednjih nekoliko utakmica. Ipak, strateg Slavena ne vidi problem u pojedincima već u cijeloj momčadi s kojom će kroz razgovore, analize i treninge pokušati pronaći rješenje za ovu situaciju. Primjetno je i to da Farmaceuti “padaju” nakon 65. Minute. Na pitanje je li to problem psihe ili fizike Kopić je dao jednostavan odgovor:

Kondicijsko stanje povezano je s glavom. Naravno da kad ostaneš bez benzina ulaziš i u psihički problem. Tako da mislim da je problem u “mixu” te dvije komponente. Nije problem izgubiti utakmicu, ali da toliko potoneš u jednom trenutku nakon odličnog perioda igre, to nije normalno.

Sastav za sutrašnju za utakmicu Kopić nije želio otkrivati te je rekao da će o prvih 11 odlučiti prije samog početka susreta. Sigurno je da neće biti bolesnih i povrijeđenih Pokrivača, Heldera i Radića te nespremnog Stevanovića.

Na kraju pressice trener Slavena osvrnuo se na priču oko njega i Dinama te je istaknuo kako u Koprivnici radi, i kako će raditi maksimalno jer on na neke stvari ne može utjecati pa će ih pustiti da idu svojim tokom. Rekao je da mu godi interes Zagrepčana jer je to potvrda njegovog dobrog rada, ali da je svjestan svih zamki koje nosi trenerski posao.

Ipak, svima je prioritet sutrašnja utakmica. Mogu li Farmaceuti prekinuti negativni prvenstveni niz saznat ćemo nakon utakmice Intera i Slavena koja će se igrati sutra u Zaprešiću s početkom u 17 sati.

zatvori