Četvrtak, 18. travnja 2024.

Komunalac dobio nagradu za dostignuća na području zaštite okoliša

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode dodijelilo je koprivničkom komunalnom poduzeću Komunalac nagradu i priznanje za dostignuća na području zaštite okoliša.

Komunalcu je nagrada dodijeljena u kategoriji Poslovni sektor i to za organizaciju sa strateškom vizijom i sustavom upravljanja koji omogućava kontinuirano poboljšanje okolišnih svojstava.

– S obzirom da smo među top šest komunalnih poduzeća u Hrvatskoj, ova nagrada potiče nas da i dalje nastavimo u tom smjeru. U sklopu projekta “Smart upravljanje za čisti okoliš”, s kojim smo se prijavili na natječaj, nabavili smo dva dvokomorna vozila, spremnika za odlaganje otpada Bigbelly i Bigbelly Smart i još mnogo toga, da sad ne nabrajam. Nadam se da ćemo uspjeti takav tempo i ritam investicija i inovacija održavati i dalje u budućnosti – rekla je predsjednica Uprave Maja Hleb o važnosti ove nagrade za koprivnički Komunalac.

Komunalac uvođenjem novih tehnologija, aplikacija i moderniziranih implementacija već  godinama utječe na uređenost naše sredine na jednostavan, učinkovit i ekološki prihvatljiv način. Komunalac je u protekloj je godini uveo niz inovativnih usluga te stalnim ulaganjem u nove tehnologije i inovativne sustave nastavlja svoju misiju održavanja kvalitete života i okoliša građana na najvišoj razini.

Nabavkom novog dvokomornog vozila, spremnika za odlaganje otpada Bigbelly i Bigbelly Smart, koševa za odvojeno prikupljanje otpada, univerzalnog vozila (MUVO), spremnika za problematični (opasni) otpad, novog roto sita, 500 besplatno podijeljenih plastičnih kompostera te mobilne aplikacije “Zakrpaj.to” na zavidan način Komunalac je pridonio uređenju prostora grada Koprivnice i kvaliteti života građana, a zasigurno time pridonio i očuvanju okoliša.

Uprava je prepoznala veliki značaj očuvanja okoliša, a uz njega i poboljšanje poslovanja. Nabavkom novih, moderniziranih tehnologija došlo je do uštede energije, goriva i prostora za pohranjivanje otpada. Sortiranjem i recikliranjem velikih količina otpada kao u slučaju našega reciklažnog dvorišta i kompostišta dolazi do ponovnog iskorištavanja materijala, dodatne zarade i smanjenja negativnog utjecaja na okoliš.

Vrijedno je istaknuti i da će dobitnike nagrade pa tako i koprivnički Komunalac Ministarstvo zaštite okoliša prijaviti za Europsku poslovnu nagradu za okoliš koja se dodjeljuje na razini Europske unije svake dvije godine.

zatvori