Utorak, 26. ožujka 2024.

Pogledajte izložbu otvorenu povodom 110 godina gimnazije u Koprivnici

Izložba ‘110 godina od osnutka gimnazije u Koprivnici’ otvorena je u petak u Galeriji Koprivnica. Organizirali su ju Muzej grada Koprivnice, Gimnazija ‘Fran Galović’ i Udruga Gekoma – Generacije koprivničkih maturanata.

Predsjednik Udruge Gekoma Ivan Ferenčak u svom govoru je napomenuo da su do sada izdane već četiri knjige o povijesti gimnazije u kojima je obrađen dobar dio povijesti gimnazije te da je i peta knjiga već u pripremi.

— Izložba u Galeriji Koprivnica ostaje otvorena do 11. rujna, nakon čega se seli u gimnaziju „Fran Galović“ kako bi dočekala nove prvoškolce, ali i ostale đake gimnazije, te profesore koji danas nisu tu, da vide što se događalo u 110 godina ove divne institucije — istaknuo je Ferenčak.

— Upravo ta povijest koju naša gimnazija ima govori o tome da je Koprivnica još nekad davno bila jedan urbani i razvijeni grad koji je stvarao jedan okvir za sve ovo što imamo danas. Izuzetno mi je drago da smo u sinergiji sa Županijom napravili puno toga i oko zgrade današnje gimnazije, ali i oko brojnih drugih projekata koje naša gimnazija ima. Uvjeren sam da je naša gimnazija daleko najbolja u Republici Hrvatskoj, doduše nije to patent samo naše gimnazije, i sve naše osnovne škole su isto u onom gornjem dijelu ljestvice i to je nešto što Koprivnica definitivno zaslužuje — rekao je na izložbi zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

Posjetitelji izložbe mogu vidjeti obilje fotografija i dokumenata iz povijesti gimnazije te se upoznati s važnijim događanjima na putu gimnazije od 1906. do danas.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori