Četvrtak, 25. travnja 2024.

DAMIR FELAK Odlazak HSS-a nije se znatno odrazio na broj naših glasova

U HDZ-ovom izbornom stožeru u Vargovićevoj zadovoljni su dosadašnjim pokazateljima izbornih rezultata. HDZ vodi na nacionalnom nivou, dok u Drugoj izbornoj jedinici zasad blago zaostaje za Narodnom koalicijom.

Ovakvim pokazateljima izuzetno je zadovoljan Damir Felak:

U ovom trenutku, a obrađeno je 52% glasova, zaostajemo oko 3,5% za Narodnom koalicijom. Očekujemo da ćemo tu razliku smanjiti, možda i sustići. S obzirom na to da je naš donedavni koalicijski partner, HSS, prešao u drugi tabor, postignutim rezultatima smo više nego zadovoljni. Naime, odlazak HSS-a nije nam se znatno odrazio na broj dobivenih glasova.

Felak može itekako biti zadovoljan i kad govorimo o preferencijalnim glasovima. Dobio je više glasova od SDP-ovog Milivoja Androlića, nešto manje od Dražena Prosa, a u trenutku kad ovo objavljujemo izjednačen je s nacionalnim političarem, još uvijek aktualnim ministrom Zlatkom Hasanbegovićem.

Osobno sam zadovoljan preferencijalnim glasovima. Koprivnica je podijelila preferencijalne glasove koje je dala našoj listi. Iako svi očekujemo da vlastita sredina prepozna neke stvari, moram priznati da sam, poznavajući mentalitet naših ljudi, zadovoljan. Još kad pogledam koliko su kandidati s drugih lista, ali i s moje, uložili u svoju promidžbu, a znajući da ja baš i nisam ulagao u osobnu promidžbu, osobno sam zadovoljan rezultatima koje sam postigao.

Stanje u 0:20

HDZ i partneri – 61 mandat (s dijasporom)
Narodna koalicija – 54 mandata
Most – 12 mandata
Živi zid – 8 mandata
IDS-PGS-RI – 4 mandata
Bandić Milan 365 – 2 mandata
HDSSB – 1 mandat
NL Glasnović – 1 mandat

Foto: Mirko Hanžeković
Foto: Mirko Hanžeković
Foto: Mirko Hanžeković
Foto: Mirko Hanžeković
Foto: Mirko Hanžeković
Foto: Mirko Hanžeković
zatvori