Četvrtak, 25. travnja 2024.

REAKCIJE Felak: Napravili smo veliki iskorak, Androlić: Bit ćemo relativni pobjednici

U izbornim stožerima još je relativno mirno. S biračkih mjesta tek su počeli pristizati podaci o količini glasova koje je pojedina opcija dobila od građana.

U sjedištu HDZ-a u Vargovićevoj zatekli smo Damira Felaka. Izlazne ankete kažu da su HDZ i Narodna koalicija izjednačeni. Takvim rezultatom Felak je zadovoljan. Naime, kaže da to pokazuje da HDZ u odnosu na SDP raste. Vjeruje da će konačni rezultati biti još bolji, jer očekuju i tri mandata iz dijaspore:

Napravili smo veliki iskorak. Na izbore smo izašli sami, osim u I. i II. jedinici. To će pokazati pravu snagu naše stranke. Očekujem da će rezultati za HDZ biti veći nego zadnji puta u našoj županiji. Dodamo li tome da smo na zadnje izbore izašli u koaliciji s HSS-om, prvi pokazatelji nam govore da odlazak te stranke drugom partneru nama nije donio manje glasova. Osim toga, vjerujemo i da nam je dio glasova donio bivši predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Felak nije iznenađen relativno slabim odazivom građana na današnje izbore. Dosta je ljudi još uvijek odsutno zbog sezonskog rada, a dio ih je u berbi grožđa. Kad se to spoji s onima koji nisu dovoljno motivirani, brzo se dođe do brojke od 250.000 građana koji danas nisu izašli na izbore.

U stožerima HSS-a i SDP-a sve je življe. Uoči odlaska u Zagreb gdje će čekati konačne rezultate, prve dojmove izrekao nam je SDP-ov Milivoj Androlić:

Izlazne ankete obično jesu dosta točne, no moramo biti još malo strpljivi. Mislim da će se cijela priča voditi oko rubnih mandata. Uvjeren sam da će Narodna koalicija dobiti još koji mandat i da ćemo biti relativni pobjednici ovih izbora. Također sam uvjeren da će Narodna koalicija upravo u našoj županiji ostvariti iznimno dobar rezultat.

Androlić je dodao da su se iznimno angažirali potaći građane da izađu na izbore, no vjeruje da je proteklih 8 mjeseci neučinkovitog upravljanja Hrvatskom dovoljan poticaj građanima da biraju novu vlast.

I HSS-ov Mladen Mađer uvjeren je u pobjedu Narodne koalicije:

Očekujem da će Narodna koalicija pobijediti i u II. izbornoj jedinici. Prvi neslužbeni rezultati pokazuju da smo dobili više glasova od HDZ-a. Posebno me vesele izborni rezultati u mom Novigradu.

Doznajemo da Darko Tetec izborne rezultate čeka u stožeru svoje laburističke stranke, a Željko Lacković uskoro bi trebao stići iz Đurđevca u Koprivnicu i nastaviti put Zagreba.

Prvi neslužbeni podaci bit će poznati oko 22 sata.

zatvori