Srijeda, 24. travnja 2024.

Sastaje se Gradsko vijeće: Na dnevnom redu proračun, novi kredit, ali i pogodnosti za roditelje

Gradski vijećnici okupit će se u srijedu na 28. sjednici Gradskog vijeća.

Osim za ovo vrijeme uobičajenog donošenja godišnjeg Izvještaja o izvršenju proračuna za prošlu i polugodišnjeg za ovu godinu te prihvaćanju Izvješća o radu gradonačelnice, odnosno zamjenika koji obnaša dužnost gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine, predsjednik Vijeća Zoran Gošek rekao je Dravi.info kako bi građanima od posebnog značaja mogle biti još neke teme. Istakao je izmjene u programima upisa u dječje vrtiće, sufinanciranja djelatnosti dadilja i ustanova djelatnosti predškolskog odgoja te ostvarenja prava za pomoć za opremu novorođenog djeteta.

Kod dosadašnjih odluka koje je donosilo Gradsko vijeće oba roditelja morala su imati prijavljeno prebivalište na području grada Koprivnice. Sad idemo u jednu izmjenu koja će biti daleko povoljnija za roditelje. Bit će dovoljno da jedan roditelj ima prebivalište na području našeg grada kako bi se mogle ostvariti sve ove pogodnosti.

Jedna od 15 točaka, koliko će ih u srijedu biti na dnevnom redu, odnosi se na donošenje Odluke o novom kratkoročnom zaduživanju Grada. Riječ je o kreditu od 8 milijuna kuna na 12 mjeseci s fiksnom kamatnom stopom od 1,6%. Gošek o detaljima nije želio govoriti, pojasnio je samo da je riječ o novcu potrebnom za premošćivanje određenih financijskih transakcija.

To je kratkoročno zaduživanje za premoštenje nekakvih financijskih transakcija koje Grad ima. Radi se o kratkoročnom kreditu i to smo i ranije primjenjivali da možemo imati dovoljno sredstava u proračunu za podmirivanje tekućih potreba.

Gradski bi vijećnici trebali dati i suglasnost za ulaganja u projekt rekonstrukcije spojne prometnice između Starigrada i Reke, a između ostalog, imenovat će još jednog člana Odbora za branitelje. Bit će to predstavnik Udruge Klub 61. lako-artiljerijskog diviziona Protuzračne obrane Koprivnica, koja je osnovana početkom veljače.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori