Petak, 19. travnja 2024.

Počeo tjedan ocrtan kretanjem i održivom mobilnošću

U Koprivnici je danas počeo Europski tjedan mobilnosti. Cilj mu je poticanje javne svijesti i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama.

A da se upravo naš grad prvi u Hrvatskoj uključio u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, podsjetio je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

Europski tjedan mobilnosti je nešto u čemu Koprivnica već godinama sudjeluje i nama je izuzetna čast da smo u to, među 11 hrvatskih gradova koji sudjeluju, krenuli prvi. Ne moram opet posebno naglašavati da kad pričamo o održivoj urbanoj mobilnosti da je naš grad lider u Republici Hrvatskoj, ali i šire. To je nešto na ćemu ćemo definitivno raditi i dalje. Urbana mobilnost, energetska učinkovitost, pomicanje granica na takvim inovativnim stvarima je target ove Gradske uprave. Uvjeren sam da ćemo imati lijepih narednih sedam dana ocrtanih kretanjem i održivom mobilnošću.

Bit će to dani ispunjeni raznim predavanjima i radionicama, plesat će se zumba na Gradskim bazenima “Cerine”, na tržnici će se promovirati zdrava hrana, vozit će se biciklistički maraton, na glavnom gradskom trgu igrat će se graničar i košarka, a tu je i već godinama nezaobilazan Dan bez automobila.

Sve to pod ovogodišnjim motom “Pametna mobilnost. Snažno gospodarstvo.”. Vrijedno je spomenuti da su zaposlenici Gradske uprave danas odvozili humanitarnu biciklijadu “Jedan kilometar, jedna kuna” te da će s prikupljenim novcem kupiti bicikl jednoj od najsiromašnijih koprivničkih obitelji.

Program Europskog tjedna mobinosti možete potražiti ovdje.

zatvori