Četvrtak, 18. travnja 2024.

Koprivnica, usprkos dobrom otporu, poražena od Varaždina

Nogometaši Koprivnice poraženi su u susretu 3. kola Treće hrvatske nogometne lige Istok. Na koprivničkom Gradskom stadionu izgubili su od Varaždina rezultatom 1:2.

U jučerašnji susret gosti su ušli kao favoriti s obzirom na to da su u ljetnom prijelaznom roku svoju momčad ojačali s nekoliko prvoligaških igrača. Unatoč tome Koprivnica je kroz cijeli susret pružala dobar otpor koji na kraju ipak nije bio dovoljan za osvajanje barem boda.

Varaždin je poveo majstorskim pogotkom bivšeg igrača Slaven Belupa Šafarića koji je neobranjivo pogodio iz slobodnog udarca u 8. minuti. Tridesetak minuta kasnije Bubnjić je vratio utakmicu u egal zabivši svoj prvijenac u dresu Zelenih. Mirno je realizirao situaciju jedan na jedan s protivničkim golmanom nakon odlične kontre Koprivnice.

Ipak, u 77. minuti gosti su ponovo došli u vodstvo. Odličan centaršut s lijeve strane iskoristio je još jedan bivši igrač Slavena Kresinger koji glavom šalje loptu iza nemoćnog Tihelke.

Do kraja susreta Koprivnica je mogla izjednačiti preko Gala koji je glavom pucao preko gola. Također, pred kraj utakmice vidjeli smo i više nego sumnjivu situaciju u kojoj je napadač Zelenih Kovačić srušen s dvije ruke u kaznenom prostoru, ali je sudac ostao nijem.

Kako nam je nakon utakmice rekao kapetan našeg trećeligaša Tucaković, on i njegovi suigrači pružili su odličan otpor u većem dijelu utakmice glavnom favoritu za osvajanje prvenstva. Još je jednom Koprivnica pokazala karakter vraćajući se iz rezultatskog minusa i ostaje veliki žal što nije osvojen barem jedan bod jer su igrači to zaslužili svojim zalaganjem i borbom.

Igrači Želimira Mešnjaka jedanaestoplasirana su momčad lige. Raspored u prva tri kola im nikako nije išao na ruku, ali prezentacije koje su pružili Zeleni protiv tri jaka protivnika zalog su da će pobjeda stići uskoro.

REZULTATI 3. KOLA TREĆE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE ISTOK: 

Bedem – Belišće 2-1 
Koprivnica – Varaždin 1-2 
Bjelovar – Slavija 0-1 
Međimurje – BSK 2-1 
Oriolik – Višnjevac 1-1 
Marsonia – Mladost Ždralovi 0-1 
Slavonija – Đakovo Croatia 1-1 
Osijek II – Vukovar 1991 1-2 

zatvori