Utorak, 23. travnja 2024.

Slavenovi juniori remizirali sa Splićanima, pobjeda im izmakla u posljednjim trenucima

Juniori Slaven Belupa u četvrtom su kolu svoje Prve hrvatske nogometne lige kao domaćini dočekali vršnjake iz RNK-a Split na igralištu u Cvetkovcu.

Naši su juniori u ovu utakmicu ušli kao blagi favorit, nakon dvije pobjede i odličnog remija na Maksimiru. Crveni iz Splita imali su šest bodova iz tri utakmice.

Farmaceuti su bolje otvorili utakmicu i imali nekoliko dobrih situacija koje nisu realizirali, a Splićani su se svjesno povukli. Najbolju šansu imao je Mladen krajem poluvremena kada je zatresao vratnicu.

Početkom drugog poluvremena Splićani su došli do vodstva nakon nesmotrenosti u zadnjoj liniji Plavih i poveli s 0:1. Nakon primljenog pogotka naši su svim snagama krenuli naprijed i preokrenuli utakmicu na 2:1 u svoju korist. Strijelci su bili Mihael Mladen i Alberto Ribić.

Tek što su krenuli s centra Splićani su poravnali na 2:2. Do kraja utakmice Slavenaši su dominirali i redali šanse, ali nisu zabili. Spomenimo da im u posljednjim minutama utakmice sudac Križarić nije dosudio čisti kazneni udarac. Na takvu odluku burno je reagirao trener Ivica Sertić pa je zaradio isključenje.

Sve u svemu Plavi su prikazali odličnu igru i mogu se nadati pozitivnom rezultatu u sljedećem kolu kada gostuju u Puli kod Istre 1961.

zatvori