Srijeda, 27. ožujka 2024.

Filip Verčević viceprvak Hrvatske u slobodnom načinu hrvanja

Trojica mladih članova Hrvačkog kluba Podravka nastupila su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za starije dječake i juniore, održanom u Zagrebu.

Ekipa Podravke na ovom se natjecanju predstavila s dvojicom starijih dječaka i jednim juniorom, a vodio ih je trener Miroslav Mihalec.

Najuspješniji Podravkin hrvač bio je Filip Verčević koji je u kategoriji do 53 kilograma osvojio srebrno odličje među starijim dječacima. U prve dvije borbe pobijedio je predstavnike Sesvetskog Kraljevca i Sesveta, a u finalnoj je od njega bio bolji stariji i iskusniji Antonio Čibarić iz zagrebačke Like.

U istoj uzrasnoj skupini, ali u kategoriji do 66 kilograma nastupio je Alen Nogić koji je ostao bez plasmana, a jedini junior, Stefan Ostoić, također nije uspio ostvariti plasman. U prvoj borbi poražen je od predstavnika vrbovečkog PIK-a, a kako njegov protivnik nije stigao do finala, bilo mu je onemogućeno da repasažom uđe u borbu za medalje.

U obje skupine ekipno su bili najuspješniji hrvači iz hrvačkog kluba Sesvete, ispred hrvačkog kluba Metalac iz Zagreba i hrvačkog kluba Sisak iz Siska.

zatvori