Četvrtak, 25. travnja 2024.

Farmaceuti žele prekinuti negativnu tradiciju na Poljudu protiv Hajduka

Nogometaši Slaven Belupa sutra gostuju u Splitu kod Hajduka gdje će igrati 9. kolo Prve hrvatske nogometne lige. Farmaceuti u susret ulaze sa šest utakmica bez pobjede, a gledajući povijest i statistiku Poljud je Koprivničancima najgori mogući teren za “vađenje”.

Prema riječima trenera Željka Kopića prošlotjedni težak poraz od Lokomotive, ne toliko zbog rezultata, koliko zbog načina na koji je doživljen, je iza njega i njegovih igrača. Pouke su izvučene, a još se jednom dokazalo da ekipi koja je stvarana “u hodu” treba još neko vrijeme da se uigra.

Što se tiče sutrašnje utakmice bez obzira na tradiciju u Splitu strateg Slavena i njegovi igrači na put neće ići s bijelom zastavom:

Svjesni smo da svaka utakmica protiv Hajduka na Poljudu ima svoju težinu. Analizirali smo Hajduk, vidjeli smo način na koji igraju, koji su im zahtjevi u igri. Ipak, mi ćemo se pokušati postaviti na način da igramo svoju igru, da neutraliziramo igru Hajduka i dođemo do pozitivnog rezultata.

Kopić je istaknuo važnost psihološke pripreme, ali i važnost koncentracije igrača koji moraju biti na sto posto svojih mogućnosti kako na rezultatu 0:0, tako i na 2:0 ili 0:2.

Unatoč negativnom nizu koji je iza Farmaceuta, veseli prezentacija iz prvog poluvremena protiv Lokomotive, ali i igra novih pojačanja. Ivanovski se pokazuje kao pun pogodak, a Bouadla i Heber su protiv Lokomotive dokazali da će biti pojačanja.

O sastavu koji će sutra istrčati na Poljudu Kopić nije želio govoriti. Ima još nekih nedoumica na određenim pozicijama, a sigurno je da neće nastupiti bolesni i ozljeđeni Pokrivač, Helder i Radić te najnovije pojačanje Stevanović čija je registracija još uvijek u postupku.

Može li Slaven do svoje prve, povijesne pobjede u Splitu protiv Hajduka vidjet ćemo nakon sutrašnje utakmice koja se igra s početkom u 19 sati.

zatvori