Četvrtak, 25. travnja 2024.

Mališani šetnjom, druženjem i igrom sudjelovali u Europskom tjednu mobilnosti

Današnji dan Europskog tjedna mobilnosti, koji se od petka obilježava i u našem gradu, u znaku je projekta Civitas Dyn@mo.

Učenici iz Osnovne škole “Đuro Ester” pješačili su do Muzeja, a mališani iz škole “Braća Radića” susreli su se s kvartovskim policajcem. Djelatnici Gradskog komunalnog poduzeća “Komunalac” prezentirali su vrtićarcima iz “Igre” električno vozilo i RO-LO navlakač.

Na Gradskoj tržnici mališani iz Dječjeg vrtića “Tratinčica” degustirali su med i prirodni domaći sok od jabuke.

Na glavnom gradskom trgu održana je mala škola prometa u sklopu projekta “Let’s move” te promocija projekta Civitas Dyn@mo. Koprivnički mališani tako su na zabavan način učili o važnosti održive mobilnosti rekao je Dravi.info pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski.

Danas je u sklopu Civitas Dyn@ma održana akcija “Let’s move” gdje nam je glavni cilj među djecom promovirati održivu, zdravu i održivu mobilnost u školama. Zajedno s našim prijateljima iz policije učili smo kako se ponašati u prometu. Djeca su vozila bicikl i vježbala kako bi što sigurnije, kvalitetnije i veselije svaki dan mogli doći do škole. I mogu vam reći da su izuzetno spretni i vješti u vožnji na poligonu.

Podsjetimo, projekt Civitas Dyn@mo usmjeren je na razvoj najučinkovitijih mjera prometne održivosti na osnovi elektromobilnosti i planiranja održivog gradskog prometa, a u Koprivnici obuhvaća šest mjera: planiranje javnog prijevoza, plan održivog gradskog prometa, Sveučilišni kampus nulte CO2 emisije, javni prijevoz s niskom emisijom, razvoj kurikuluma održivog prometa za koprivničko Sveučilište i program zajedničkog korištenja električnih gradskih automobila.

Pročelnik Ledinski istaknuo je da se radi o jednom od najkvalitetnijih projekta Europske unije koji se provodi u našem gradu te da su ove aktivnosti njegovo veliko finale, s obzirom da završava krajem ove godine.

Europski tjedan mobilnosti nastavlja se sutrašnjim Danom koprivničkog gospodarstva, u sklopu kojeg će, između ostalog, koprivnički maturanti slušati predavanje na temu „Pametna mobilnost. Snažno gospodarstvo”.

Cijeli program Europskog tjedna kretanja možete pročitati ovdje.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori