Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Udruga Bolje sutra uči mlade kako razumijevati osobe s invaliditetom

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice provela je u petak aktivnost projekta “Mala ŠKOLA tolerancije za različito”.

Aktivnost je provedena u 2. razredu koprivničke Osnovne škole “Đuro Ester” u sklopu programa obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti.

U razgovoru s učenicima poučavalo ih se što je, a što nije ispravno u odnosu s djetetom s invaliditetom. Učenici su mogli isprobati kako je to voziti invalidska kolica i koristiti štake primjerene njihovom uzrastu, kako bi spoznali način kretanja uz pomoć takvog pomagala.

Projekt se provodi, poručuju iz koprivničke Udruge, s ciljem edukacije i senzibilizacije djece i mladih bez teškoća u razvoju prema osobama s invaliditetom kako bi se te osobe bolje razumjelo i proširilo znanje o njima te ih se socijalno uključilo.

U radionici za učenike nit vodilja je edukativna brošura “Bontončić” ili kako biti prijatelj svima, a u kojoj se opisuje kako se treba ponašati prema djetetu koje ima neku teškoću odnosno različitost.

Za učenike od 6. do 8. razreda koristi se edukativna brošura “Bonton” u svakodnevnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom koji sadrži 18 pravila koja poučavaju osobe bez invaliditeta kako ispravno komunicirati s osobama s invaliditetom.

Projekt je sufinanciran iz sredstava pojedinačnih programa/projekata udruga građana iz Proračuna Grada Koprivnice za 2016. godinu.

zatvori