Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Upoznajte Annu Moor i na Radio Dravi poslušajte njen prvi singl “Lutak”

Anna Moor ne postoji u knjizi rođenih, već se rađa kao individualka kroz koncept „Lutak“, kao vizualno i emotivno biće.

Svojim debitantskim glazbeno-vizualnim projektom stvara intiman odnos s publikom, gradeći priču kroz iskustva i sjećanja iz nedaleke prošlosti.

Pjesma “Lutak” tijekom današnjeg se dana premijerno emitira na Radio Dravi – 92,5 MHz, a uskoro ćemo ovdje objaviti i video.

Anna Moor u studiju Radio Drave. Snimio Marko Posavec.
Anna Moor u studiju Radio Drave. Snimio Marko Posavec.

Kroz singl „Lutak“ prisjeća se idiličnih uspomena koje je dijelila s bliskom osobom te ih problematizira kroz alegorične vodeće stihove „Ti si moj Lutak“. Kroz neobičnu fuziju žanrova i poseban instrumentalni prizvuk za koji su uz Annu Moor zaslužni glazbenici Marin i Helena Hraščanec, Anna prenosi dijelom nostalgičnu i toplu, a dijelom kontrastnu mračnu i hladnu atmosferu.

Svojim glasom, uz mnogo energije, Anna izražava jasan i čvrst stav. U videu se pojavljuje kroz dva vizualna stila koji prate kontraste glazbenog djela. Redatelj videospota i, uz Annu, kreator vizualnog identiteta je Dinko Šimac. Iznenađujuća je energičnost spota koju je prenijela i posebna gošća. Švicarsko-japanska suvremena plesačica, Isabel Yuri Shida, ostvarila je osobit odnos i interakciju s Annom Moor na snimanju i time je pjesmi poklonila još jednu dimenziju.

Singl izdaje Intek Music.


“Ja sam sve ono što je raslo 25 godina kao sastavni dio nekog drugog,
zajedno sa strahovima, apsurdom, mislima o slobodi, a sad je postalo
gotovo odvojenim bićem koje je skupilo hrabrosti izložiti se svijetu.”


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori