Subota, 20. travnja 2024.

Vinski treking privukao dosad najveći broj podravsko-prigorskih trkača

Brdski trkači iz Podravine i Prigorja u dosad najvećem broju nastupili su na Vinskom trekingu Jana Trek kod Jastrebarskog, u sklopu osmog kola nacionalne Treking lige.

Staza ih je u različitim kategorijama vodila obroncima Žumberačkog i Samoborskog gorja. U kategoriji “Škropec” (duljine 15 kilometara) nije bilo naših natjecatelja, no u kategoriji “Gemišt” na trasi od 22 do 25 kilometara nastupilo ih je čak devetero. Najbolji rezultat postigao je Stjepan Žagač iz HPD-a Pevec kojemu je za dolazak do cilja trebalo 3 sata i 21 minuta. 11 minuta iza njega stigao je Đurđevčanin Vjekoslav Ivandija te tako osvojio 19. mjesto. Neki su se naši trkači malo izgubili u orijentaciji pa je Zvonimir Prosenjak na cilj stigao tek 49. za 4h 36m, a Križevčani Marin KamenjaševićLuka BorčićVilim Ivančan preskočili su neke kontrolne točke pa su ne samo završili na krivoj trasi, već i u krivom smjeru.

Nastupio je i rekordan broj žena iz naših krajeva. Durđevčanka Ivana Ivandija osvojila je brončanu medalju, završivši utrku za 3h 32m. Njene sugrađanke Andrijana Erdec Sanja Lacković kroz cilj su prošle šesta i sedma, a Koprivničanka Martina Maloča slijedila ih je s minutom zaostatka, zauzevši osmo mjesto među 32 natjecateljice.

Mario Erdec iz Đurđevca odvažio se na najtežu trasu – “Čistak” – te na cilj stigao peti, nakon što je na stazi proveo gotovo šest sati.

zatvori