Petak, 19. travnja 2024.

NE PROPUSTITE Tri sporta na jednom jezeru po drugi puta

Pred nama je drugi po redu triatlon na Šoderici koji će se održati ove nedjelje. Prošlogodišnja utrka obilovala je pozitivnim komentarima, stoga se ništa manje ne očekuje ni ove godine. Triatlon će se održati pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i informativnog portala Drava.info.

Utrka je namijenjena za rekreativce i populaciju koja bi se željela iskušati u ovom sportu. Prema riječima organizatora sve je spremno za natjecanje u nedjelju, a do sada je prijavljeno 50 triatlonaca. Kako nam je rekao jedan od organizatora natjecanja Alen Marošević do nedjelje se očekuje stotinjak prijava, a sigurno je da će favoriti biti Koprivničanci:

Što se tiče rezultatskog dijela kao i uvijek najistaknutija su imena dvojice Koprivničanaca koji su nam odavno dobro poznati po odličnim rezultatima, a to su Denis Pleše i Fran Tisaj. Denis je jedan od najvećih favorita u apsolutnoj kategoriji, dok će Fran napadati sam vrh kadetske kategorije. Također, očekujem još neka imena iz Koprivnice da iskoče iz sjene i pokažu se publici. Sve u svemu očekujem dominaciju koprivničkih triatlonaca.

Staza koju će triatlonci prolaziti napravljena je na način da je što više natjecatelja može završiti. Plivat će se 250 metara, a nakon toga slijedi 10 km vožnje biciklom. Za bicikliste će biti napravljene dvije staze oko Šoderice. Jedna će biti pripremljena za MTB bicikle, a druga za cestovne. Nakon plivanja i bicikliranja, natjecatelje čeka dionica trčanja od 2,5 kilometra.

Jedno je sigurno, očekuje nas odlično i uzbudljivo natjecanje na Šoderici koje će ujedno biti i finale novoformirane Triatlonske lige tri županije (prva dva održana su u Varaždinu i Prelogu). Dođite na Podravsko more u nedjelju u 9 sati i podržite naše triatlonce.

A do tada, prisjetite se kako je to izgledalo prošle godine:

http://drava-info.hr/2015/08/triatlon-na-soderici-iznad-svih-ocekivanja/

zatvori