Petak, 19. travnja 2024.

Branitelji se natjecali na tradicionalnom streljačkom turniru, evo tko je bio najprecizniji

Tradicionalni braniteljski turnir OLUJA-95 kojeg organizira UDVDR ogranak Koprivnica pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice održan je jučer na koprivničkom gradskom stadionu.

Na turniru je sudjelovalo 18 tročlanih ekipa braniteljskih udruga iz čak 8 županija koje su se nadmetale u gađanju zračnom puškom u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a da se radi o jednom od najjačih veteranskih streljačkih turnira u Hrvatskoj govore i postignuti rezultati.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je UDVDR Podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije s 552 kruga, drugo UDVDR Podružnica Varaždinske županije s 536 krugova, a treće UDVDR Podružnica Koprivničko-križevačke županije s 530 krugova.

U pojedinačnoj konkurenciji prvi je bio član UDVDR Podružnice Krapinsko-zagorske županije Veljko Horvat sa 187 krugova, drugi je bio član Podružnice Bjelovarsko-bilogorske županije Marijan Rezneki sa 186 krugova, a treće mjesto pripalo je članu HVIDR-e Sisačko-moslavačke županije Tihomiru Ilijeviću sa 185 krugova.

Ispred grada Koprivnice turnir je otvorio predsjednik Odbora za branitelje Koprivnica Ivica Jurenec, a na samom proglašenju najuspješnijim strijelcima i ekipama pehare i medalje uručio je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić uputivši čestitku braniteljima uz Dan branitelja i 21. obljetnicu vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

zatvori