Subota, 20. travnja 2024.

Osječani devet godina bez pobjede u Koprivnici, Kopić i Jovičić: Neće ni sutra

Nogometaši Slaven Belupa sutra će na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti momčad Osijeka. Nakon pet ovosezonskih kola, naš prvoligaš još uvijek ne zna za poraz.

Klub iz grada na Dravi rado je viđen gost u Koprivnici s obzirom na to da je Slaven u dosadašnjih 26 ogleda čak 18 puta slavio. Ipak, sutrašnji susret neće biti nimalo lagan, pogotovo kada znamo koliko su Osječani uložili u svoju momčad i koga su sve doveli; prije svih, dobro nam poznatog Muzafera Ejupija koji je do prije tjedan dana donosio bodove Farmaceutima.

Unatoč tome, trener Koprivničanaca Željko Kopić, kao i uvijek na domaćem terenu želi osvojiti tri boda:

Čeka nas zahtjevna utakmica, a dočekujemo ju neporaženi što je dobro. Imamo tri neriješena rezultata u nizu, što je pozitivno kada gledamo da smo u dva navrata bili gosti. Ipak, pred našim navijačima i na našem travnjaku želimo pobjeđivati i sigurno je da ćemo učiniti sve da to sutra i napravimo.

Osječani za pobjedu u Koprivnici ne znaju od daleke 2007. godine, a u međuvremenu su tek jednom uspjeli ostati neporaženi. Što se tiče sastava za sutrašnju utakmicu, strateg Farmaceuta neće moći računati na Nikolu Pokrivača koji je bolestan, na Vinka Međimorca koji će najvjerojatnije morati na operaciju koljena te na najnovije pojačanje Bouadlu čija je registracija još uvijek u postupku.

Kopić je svjestan da, unatoč odličnom rezultatskom startu u sezonu, Slavenova igra u napadu još uvijek nije na dovoljno dobroj razini. Kako je sam rekao, njegova momčad je sa silnim odlascima i dolascima u tranzitivnom stanju, ali je sigurno da će iz treninga u trening igra njegovih napadača biti sve bolja.

Trenutno najbolji dio ekipe je obrana, a tome je pridonio i novopridošli Aleksandar Jovičić čije je igre u dresu Farmaceuta prepoznao i izbornik mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine te mu uručio poziv za predstojeće utakmice.

Što se tiče sutrašnje utakmice, Jovičić zna kako doći do tri boda:

Mislim da uz maksimalnu angažiranost svih igrača na terenu i onih koji će ući s klupe tijekom utakmice možemo ostvariti pozitivan rezultat. Igramo pred svojim navijačima, na domaćem terenu i mislim da ćemo mi biti ti koji ćemo uzdignute glave napustiti teren.

Hoće li Farmaceuti nastaviti s nizom kojeg imaju u ovoj sezoni vidjet ćemo nakon sutrašnje utakmice Slavena i Osijeka koja će se igrati na koprivničkom Gradskom stadionu s početkom u 21 sat.

zatvori