Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Farmaceuti u Puli traže nastavak pozitivnog niza, reprezentacija stiže u Koprivnicu?

Nogometaši Slaven Belupa sutra će gostovati u Puli gdje će igrati protiv posljednjeplasirane momčadi lige, Istre 1961. Farmaceuti u susret s Puljanima ulaze bez poraza u prva četiri kola, osam bodova na svom kontu i kao peta momčad lige.

Sutrašnji susret lijepa je prilika da naši nogometaši nastave s odličnim startom u sezonu, iako, kako i sam trener Željko Kopić kaže, utakmica neće biti ni malo lagana:

— Nakon četiri uvodne utakmice i osam osvojenih bodova dojam je dobar. Određenih nedostataka u igri imamo, ali radimo na tome da ih popravimo. U Pulu idemo igrati jednu zahtjevnu utakmicu. Istra je opterećena dugim nizom bez pobjede i sigurno će učiniti u svakoj domaćoj utakmici sve da se maknu sa začelja. Naše ambicije su odigrati utakmicu na najvišoj mogućoj razini, odgovoriti na sve zahtjeve koje će utakmica ponuditi i vratiti se u Koprivnicu s pozitivnom rezultatom — rekao je Kopić.

U odnosu na prošli susret sa Splitom u Koprivnici, u svlačionici Farmaceuta više se ne nalazi Muzafer Ejupi koji je otišao u Osijek, a susret s Istrom propustit će Nikola Pokrivač zbog viroze, Vinko Međimorec zbog ozljede i novi napadač Slaven Belupa, brazilac Heber, koji još uvijek nema pravo nastupa.

— Christensen se vraća u konkurenciju, ali sastav još uvijek ne znam. Odredit ću ga prije sutrašnje utakmice. Sigurno je da će nam nedostajati Ejupi, ali ja nisam tu samo zbog rezultata već i zbog kluba. Ako je taj transfer bio potreban za financijsku stabilnost kluba i ako je bio u interesu kluba onda sam ja sretan zbog odrađenog — rekao je strateg Farmaceuta.

O Heberu, koji će imati zadatak zamijeniti Ejupija, Kopić ima pozitivne prve dojmove. Kako kaže, još uvijek nije ni približno u kondicijskom stanju u kakvom je ostatak momčadi, ali da su njegove igračke kvalitete izražene i da će sigurno biti od koristi Slavenu.

U prvom sastavu Farmaceuta sutra će sigurno biti Božo Musa, pouzdani stoper našeg prvoligaša koji ne vidi problem u čestom mijenjanju njegovih partnera na obrambenoj poziciji.

— Jovičić je dobar i mlad igrač. Sigurno je da i njemu treba određeni period i veći broj utakmica da se privikne na zahtjeve HNL-a, ali zasad se dobro razumijemo. Što se tiče utakmice, dobro smo odradili treninge ovaj tjedan. Vjerujem da uz maksimalan trud i koncentraciju možemo izvući pozitivan rezultat u Puli — rekao je Musa.

Sutrašnja utakmica u Puli između Slavena i Istre igrat će se s početkom u 19 sati.

Napomenimo i to da će, kako je rekao direktor kluba Robert Kerovec, mlada reprezentacija Hrvatske (U-21) najvjerojatnije 1. rujna igrati na Gradskom stadionu u Koprivnici kvalifikacijski susret za Europsko prvenstvo. Službena potvrda trebala bi doći uskoro.

zatvori