Utorak, 23. travnja 2024.

Prvenstva su sve bliže, prijelazni rok sve napetiji

Prvenstva u županijskim nogometnim ligama počinju za desetak dana, a klubovi u zadnji čas pokušavaju ojačati svoje redove kako bi ispunili svoje ambicije.

U Prvoj ligi favoriti za sam vrh sigurno će biti Borac iz Imbriovca i legradski Graničar. Imbriovčani su u svoje redove doveli Nenada Hanca iz Jalžabeta te Luku Tizeja, Josipa Fažona i Emanuela Šegovića iz Spartaka Mala Subotica. Legrađani su u svoje redove doveli braću Vlah iz novigradske Drave, braću Mešnjak te Nikolu Kapustu iz Malog Bukovca.

Nakon slabog proljetnog dijela prošle sezone svoje redove je pojačala i ivanečka Sloga koja je u svoje redove dovela trojicu igrača iz Fugaplasta – Gorana Volfa, Darka Sabolića i Karla Galinca te sada već bivšeg golmana kunovečkog Bratstva Zorana Hata.

Prema trenutnim igračkim kadrovima i rezultatima u prijateljskim susretima, jedni od glavnih favorita za ispadanje iz Prve lige bit će Panonija i Bratstvo. Kako bi izbjegli tu sudbinu, Panonija je u svoje redove dovela Hrvoja Jurčića, Dejana Nemeca, Antonija Hegeda i Igora Strajnića, a Bratstvo Matea Vodomina, Mihaela Mikšića, Bojana Gačana i Dražena Ledinskog.

Ništa manje zanimljivo nije ni u Drugoj ligi. Najaktivniji prijelazni rok, već po običaju, za sada ima Tehnika. Građevinari su u svoje redove doveli Zorana Bana, Mislava Matijevića, Denisa Maurovića i Marija Kovačeka. Miklinovčani su doveli Nikolu Vezijaka iz drnjanskog Tomislava te trojicu igrača Tehničara B – Dejana Krstitovića, Ivana Moferdina i Vedrana Kovača.

Osim Tehnike i Miklinovca, aktivni su bili i Gotalovčani. U GOŠK su došli Senad Sobota, Danijel Ruk, Mateo Kuzminski, Nikola Petrić i Srećko Mijatović.

Brojni transferi u Prvoj i Drugoj ligi sigurno su odlična najava za uzbudljiva prvenstva koja kreću za desetak dana, točnije 20. kolovoza.

zatvori