Petak, 19. travnja 2024.

Mladi vozač umalo ponio titulu alkoholnog rekordera vikenda

Na cestama u nadležnosti Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog su se vikenda dogodile četiri prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Uzroci nesreća su klasični: neprilagođena brzina i oduzimanje prednosti prolaska, a jedan je mladi vozač u Koprivnici izazvao prometnu s materijalnom štetom jer nije pazio kako vozi unatrag. Udario je parkirani automobil pa se odvezao, ali policija ga je ubrzo pronašla.

Sve u svemu, policijski su službenici sankcionirali ukupno 127 prometnih prekršaja, od čega se 19 odnosilo na upravljanje pod utjecajem alkohola, a 36 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu. Četvorica su vozača zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja, trojica su uhićena, a protiv jednoga je proveden žurni prekršajni postupak.

Neslavni alkoholni rekorder ponovno je bio na biciklu. Riječ je o 48-godišnjaku zatečenom u subotu malo prije ponoći u Virju, a “napuhao” je 2,81 promil. Naravno, policijski su ga službenici isključili iz prometa te prepratili u posebnu prostoriju dok ne dođe k sebi.

Osim toga, u sitnim noćnim satima nedjelje u Sirovoj Kataleni zatečen je i jedan mladi vozač pod utjecajem alkohola. Iako je za njih najviša dopuštena koncentracija alkohola u organizmu 0,0, dotični je 23-godišnjak za upravljačem osobnog automobila sjedio s čak 2,20 promila.

Na papučicu gasa najmanje je pazio 31-godišnjak u subotu poslijepodne u Križevcima: vozio je 108 kilometara na sat na mjestu gdje je brzina ograničena na 50. Osim toga, imao je i 1,09 promila alkohola u organizmu i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak.

zatvori