Petak, 19. travnja 2024.

Projekti u našoj županiji dobili milijunske potpore

Koprivnička Podravka dobila je vrijednu potporu od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Riječ je o 6.189.313,38 kn iz Programa ruralnog razvoja za razdoblje od 2014. – 2020. za izvršeno ulaganje u sklopu operacije 4.2.1. “Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima”.

Kako je priopćeno iz Agencije, potpora Podravki je isplaćena za opremu i uređaje za sušenje, pranje, čišćenje, sortiranje, punjenje, vaganje, pakiranje i označavanje proizvoda te za opremu za termičku obradu, sterilizaciju, pasterizaciju i sušenje. Do sada je unutar ove Operacije korisnicima isplaćeno više od 18 milijuna kuna a samo u Koprivničko-križevačkoj županiji oko 17 milijuna kuna.

Uz Podravku u ovoj je mjeri potporu od 10,1 mil kn dobila i Mesna industrija Natura d.o.o iz Đurđevca za izgradnju objekta za klanje, rasijecanje, preradu i skladištenje mesa i jaja te NOVA NATURA d.o.o također iz Đurđevca i to 618.000 kuna za izgradnju i opremanje pogona za preradu voća.

Spomenimo i da su iz ovog Programa dodijeljene potpore za smanjenje štetnog utjecaja stajskog gnojiva na okoliš. U našoj su ih županiji dobili obiteljska poljoprivredna gospodarstva Katarine Pali Široki iz Gole od 61,5 tisuća kuna; Maria Žufike iz Molvi od 145 tisuća kuna te Alena Beštek Smajlović iz Kuštana od 535 tisuća kuna, kao i tvrtke Pameks iz Donjeg Fodrovca od 893 tisuća kuna, Agropromet iz Svetog Petra Orehovca 3,85 mil kn Širjan, također iz Svetog Petra Orehovca od 18,5 mil kn.

zatvori