Izvor: kckzz.hr
Završna konferencija projekta ‘Prilika za sve’, kojim je u protekloj školskoj godini osigurano 39 pomoćnika u nastavi za 79 učenika s poteškoćama u razvoju, održana je danas u prostorijama Županijske uprave.

Tom je prilikom župan Darko Koren istaknuo važnost ovog projekta kojemu je cilj bio pružiti stručnu podršku učenicima s poteškoćama u razvoju za ravnopravno uključivanje u rad i obrazovni sustav u osnovnim i srednjim školama kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač te naglasio: — S obzirom na naše generalno opredjeljenje prema obrazovanju, ovo je sigurno jedan od važnijih elemenata tog našeg opredjeljenja i drago mi je da ste ga zapravo svi skupa na ovaj način prihvatili i doživjeli kao nešto izuzetno važno za našu zajednicu. Zajednicu za koju skrbimo u ovom segmentu školstva na način na koji nabolje znamo i možemo.

Dodao je kako je Županija ustrajala u provođenju ovog projekta ukupne vrijednosti 1.931.183,74 kune te naglasio kako je projekt prijavljen na natječaj i za sljedeću školsku godinu.

Župan je zahvalio svima koji su sudjelovali u provedbi projekta, a sve okupljene pozdravio je te im zahvalio i zamjenik župana Ivan Pal koji je istaknuo kako se ovaj kvalitetan projekt treba nastaviti te zaključio: — Najvažnije da su učenici zadovoljni, a imam povratnu informaciju da su učenici jako zadovoljni.

U ime svih škola partnera u projektu, okupljenima se obratio ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Ratimir Ljubić koji je naglasio kvalitetu pomoćnika u nastavi te istaknuo kako bez pomoćnika velik dio učenika ne bi mogao pohađati školu ili završiti nastavu.

Nakon uvodnog dijela, projektne aktivnosti kao i rezultate projekta „Prilika za sve“ prezentirala je voditeljica projekta Ana Mušlek te pri tome zahvalila svima partnerima u projektu, pomoćnicima u nastavi te Koprivničko-križevačkoj županiji na provedbi ovog projekta.

Projekt „Prilika za sve“ započeo je s provedbom 4. rujna 2015. godine, a nositelj projekta bila je Koprivničko-križevačka županija dok su partneri u projektu bili PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja te 15 osnovnih i šest srednjih škola kojima je Županija osnivač.