Srijeda, 24. travnja 2024.

Oluji u čast branitelji će odmjeriti streljačke vještine

Koprivnička streljana ove će nedjelje biti domaćin trećem po redu veteranskom turniru braniteljskih udruga u streljaštvu “Oluja-95”. Natjecanje će organizirati Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Koprivnica.

Turnir nam je najavio tajnik koprivničkog ogranka UDVDR-a Damir Vuković:

Turnir braniteljskih udruga u streljaštvu (gađanje zračnom puškom) pokrenut je i organiziran od strane UDVDR ogranak Koprivnica 2014. godine sa željom da se jednim ovakvim braniteljskim događajem koji će okupiti brojne branitelje iz grada Koprivnice, naše županije kao i susjednih županija i u našem gradu na ovaj način obilježi sjećanje na pobjedonosnu, oslobodilačku vojno-redarstvenu operaciju „Oluja“. Turnir je postao tradicionalni i ovo je njegovo treće izdanje i isti postaje nezaobilazan braniteljski događaj u Koprivnici uz samo obilježavanje VRO “Oluja“.

Ustupio Damir Vuković.
Ustupio Damir Vuković.

O kvaliteti ovog veteranskog turnira dovoljno govori podatak da se najveći dio prijavljenih branitelja bavi dugi niz godina aktivno streljaštvom u svojim sredinama pa na turniru sudjeluju prvaci nekadašnje države, sadašnji državni veteranski prvaci kao i međunarodni veteranski prvaci. Rezultati koji se ostvaraju na turniru i više su nego respektabilni čime branitelji zasigurno dokazuju da “nisu za staro željezo”.

Da sve bude po važećim pravilima Hrvatskog streljačkog saveza brinut će se Ivan Betlehem – Deda, voditelj natjecanja, potpredsjednik UDVDR ogranka Koprivnica, međunarodni sudac u streljaštvu i višestruki prvak u gađanju zračnom kao i vojničkom puškom.

Ustupio Damir Vuković.
Ustupio Damir Vuković.

Koji je zapravo cilj ovog turnira rekao nam je Vuković:

Prvenstveno je organizirano s ciljem da upotpunimo jednim braniteljskim događajem u Koprivnici proslavu dana vojno redarstvene operacije “Oluja” jer se moramo podsjetiti jednog detalja, a to je da je Koprivnica dala nekoliko ratnih postrojbi koje su direktno sudjelovale u oslobađanju tada okupiranih dijelova Republike Hrvatske.

Do sada je prijavljeno 18 ekipa, a natjecanje će se održati na Streljani u nedjelju u vremenu od 9 do 16 sati.

zatvori