Petak, 19. travnja 2024.

Napuštene i izgubljene životinje uskoro bi trebale dobiti novo utočište

Koprivnica bi uskoro trebala dobiti novo sklonište za napuštene i izgubljene životinje. Naime, Gradska uprava pokrenula je postupak izrade projektne dokumentacije za dobivanje građevinske dozvole te potom i izgradnju samog skloništa.

Potvrdio je to Dravi.info zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić. — Imali smo puno priča, ponešto lijepih, nažalost i ponešto ružnih u našim skloništima za napuštene i izgubljene životinje i ukazala se potreba da krenemo u izgradnju novog skloništa. Planiramo to početi rješavati ove godine, trenutno smo u fazi prikupljanja ponuda. Razmatramo još neke lokacije za samo sklonište i nakon toga ćemo moći izaći s najtočnijim i najkonkretnijim informacijama.

Projekt je u ranoj fazi, stoga su mnogi detalji još nepoznati. Novo bi sklonište trebalo biti smješteno u dijelu grada sjeverno od Ulice Miklinovec i jugoistočno od Herešinske. — To je predio grada pod nazivom Čokljevina, između Miklinovca i Herešinske. No, pričekajmo ponude za izgradnju i koncept samog skloništa, nakon toga ćemo izaći s točnom informacijom — kaže Jakšić.

Moguća lokacija novog skloništa za životinje.
Moguća lokacija novog skloništa za životinje.

Novo bi sklonište, također, trebalo biti i bolje opremljeno i većeg kapaciteta od postojećih. — Čim ulazimo u neku novu priču cilj nam je podići standard, ne samo životinja koje bi tamo bile već i pridonijeti zadovoljstvu udruga za zaštitu životinja iz našeg grada i regije.

Više o projektu novog skloništa za napuštene i izgubljene životinje trebali bismo doznati tijekom rujna, a cijela bi priča mogla biti dovršena već krajem ove ili početkom iduće godine.

zatvori