Utorak, 23. travnja 2024.

Nogometaši Koprivnice sutra kreću u novu natjecateljsku sezonu

Nogometaši Koprivnice sutrašnjom utakmicom u Kupu protiv Đakova kreću u novu natjecateljsku sezonu. Već za vikend Zelene čekaju i prvenstvene obaveze. U prvom kolu igrat će protiv BSK-a iz Bijelog Brda.

Iza našeg trećeligaša šest je tjedana napornih priprema u kojima je Koprivnica pod vodstvom trenera Želimira Mešnjaka odigrala veliki broj utakmica. Evo što nam je rekao strateg Zelenih o pripremnom periodu:

Ja sam pripremama zadovoljan. Dečki su dali koliko su mogli, išli su do granica svojih mogućnosti. Zacrtano smo odradili, uz malo manje ili više problema. Smatram da je ekipa spremna za izazove koji su pred nama. Naravno, bit će oscilacija, ali u globalu mislim da imamo solidnu ekipu. Možda nam malo nedostaje širine, ali koncipirali smo pripreme da imamo dugotrajnu izdržljivost i da svih 15 kola prve polusezone držimo u visokom tempu.

Uspoređujući prošlogodišnju i ovogodišnju momčad Koprivnice, Mešnjak smatra da je trenutna, iako možda malo nekvalitetnija, karakternija, poštenija i puno bolja u odnosu prema treningu i poslu koji odrađuju. Na pitanje o tome što očekivati od našeg trećeligaša u ovoj sezoni trener je rekao sljedeće:

Možete očekivati ekipu koja će davati srce na terenu, koja će biti fizički odlično pripremljena. Nažalost, možete očekivati i dosta oscilacija. Ne trebamo od toga bježati. Rezultat će ovisiti i o strpljivosti uprave. Smatram da je ovogodišnji projekt našeg kluba odlično smišljen i da ćemo imati jednu odličnu sezonu.

Trener Mešnjak vodit će mladu ekipu, a trojica igrača koje je istaknuo i koji bi mogli iskočiti na pojedinačnoj razini sigurno su Igor Tkalčić, Mario Munivrana i Krunoslav Srbljinović. Smatra da oni moraju sebe i svoje igre isprofilirati za neku razinu više. Posebno je istaknuo Sandra Rajića za kojeg kaže da ima ogroman potencijal i kako u svojoj trenerskoj karijeri još nije trenirao takvog igrača.

Kakav će biti start u sezonu Zelenima vidjet ćemo sutra nakon kup-utakmice u Đakovu, ali i nakon vikenda kada na koprivnički Gradski stadion stiže bijelobrdski BSK.

zatvori