Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Zeleni otvaraju trećeligašku sezonu protiv gostiju iz Bijelog Brda

Nogometaši Koprivnice u nedjelju će na koprivničkom Gradskom stadionu igrati protiv bijelobrdskog BSK-a. Bit će to utakmica prvog kola Treće hrvatske nogometne lige Istok.

Zeleni susret dočekuju nakon poraza od đakovačke Croatije u Kupu prije dva dana. Đakovčani su slavili nakon lutrije kaznenih udaraca, a sigurno je 120 minuta nogometa na našim nogometašima ostavilo tragove umora.

Podsjetimo, naš trećeligaš, u odnosu na prošlu sezonu, u novu ulazi s dosta izmijenjenim sastavom. Klub su napustili Brcković, Vukonić, Šarlija, Maljak, Ivanović, Srpak, Leko, Potroško, Baričić i Haračić, a njihova mjesta zauzeli su Tuba, Rajić, Gal, Vučinić, Kolar i Hristov.

S obzirom na velike promjene u ekipi ne čudi mišljenje trenera Želimira Mešnjaka da Koprivnicu čeka sezona uspona i padova:

Možete očekivati ekipu koja će davati srce na terenu, koja će biti fizički odlično pripremljena. Nažalost, možete očekivati i dosta oscilacija. Ne trebamo od toga bježati, bit će uspona i padova, ali mi ćemo u svakoj utakmici, pa tako i u nedjeljnoj, dati sve od sebe da dođemo do tri boda.

Što se tiče sastava, Mešnjak ima gotovo 90 posto sigurnih prvih 11, a ostalu dvojicu ili trojicu odredit će nakon zadnjeg treninga. Male probleme stvaraju sitne ozljede Gala i Rajića.

Spomenimo i to da je BSK prije nekoliko dana svladao drugoligaša Goricu u prvom kolu Kupa i to u gostima. Ovaj podatak dovoljan je pokazatelj koliko teška utakmica čeka Koprivnicu u prvom kolu novog prvenstva. Nedjeljna utakmica igra se na koprivničkom Gradskom stadionu s početkom u 17 sati i 30 minuta.

zatvori