Srijeda, 24. travnja 2024.

Traktorist u zatvoru zbog osnovane sumnje da je skrivio tragediju u Vrbovcu

Iz Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici stigla je dopuna jučerašnjeg priopćenja u kojoj stoji kako je ispitan hrvatski državljanin (r. 1976.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Riječ je o vozaču traktora koji je zaobilazio zaustavljeni BMW te se pritom frontalno sudario s Audijem A3 koji je naišao iz suprotnog smjera i u kojem su smrtno stradali Robert Ambrošić i njegov sin Leonardo.

Podsjetimo, 39-godišnji je traktorist iz okolice Koprivnice u čevrtak, 4. kolovoza oko 16:45 u Luki kod Vrbovca naišao na BMW njemačkih registracijskih oznaka koji je radi skretanja ulijevo bio zaustavljen na kolniku. Pritom nije prilagodio brzinu kretanja traktora, navodi velikogoričko ODO, te je prešao na suprotnu stranu kolnika i tamo se frontalno sudario s automobilom u kojemu je stradala mlada obitelj iz Peteranca.

Sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i odredio mu jednomjesečni istražni zatvor.

zatvori