Četvrtak, 25. travnja 2024.

NAKON COUNTRY VIKENDA ‘Zadovoljni smo, nadamo se većoj potpori iduće godine’

Drugi Country vikend, što je upravo održan na Šoderici, uglavnom je ispunio očekivanja organizatora.

Rekao je to Dravi.info direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc te iznio prvu ocjenu ove turističke manifestacije. — Ako treba reći u jednoj riječi, onda je ocjena da smo mi kao organizatori zadovoljni. Prema onome što sam tamo vidio, nadam se da su zadovoljni i posjetitelji.

Manifestaciju su posjetili Podravci i Prigorci te žitelji susjednih županija, ali i gosti iz Slovenije. No, dojam je da je posjetitelja bilo manje nego što su organizatori priželjkivali:
— Mi smo se tješili time da je moglo biti i gore — kazao je Mihevc. — Na sreću, prošli smo bez kiše za vrijeme dnevnih događanja. Posjetitelja je bilo, teško je reći koliko. Uglavnom, bilo je puno ljudi. Mi nismo naplaćivali ulaznice pa nismo imali mogućnost brojati ih. Znamo samo po onome koliko se bilo u saloonu, koliko se ljudi zabavljalo i sudjelovalo u različitim programima. Ne bih htio licitirati s brojkama, no sigurno je da je vrijeme bilo povoljnije, da bi bilo i više ljudi.

Mihevc kaže da je pred županijskom Turističkom zajednicom, ali i njenim partnerima – Konjičkim klubom Bilogorski rendžeri i Aquaterra Lake Resortom – donošenje strateške odluke o budućnosti manifestacije: — Mi sad moramo strateški odlučiti hoćemo li se širiti, ali nemamo namjeru raditi neke megaspektakle. Razgovarat ćemo o tome da manifestaciju još obogatimo, što naravno zahtijeva više novčanih sredstava, ili ćemo pak ići na formu da to bude, neću reći zatvoreni, ali u svakom slučaju neka manifestacija koja neće prerastati u nešto mega nego nam je prije svega bit da zadržimo jednu dobru atmosferu. Da se obraćamo specifičnoj publici koja voli country glazbu i sve ono što uz to ide.

Sve to prvenstveno ovisi o raspoloživom novcu. Organizatori su ove godine imali na raspolaganju 55.000 kuna. Za bogatiji program potrebno je i daleko više novca, a Mihevc se nada da će iduće godine Country vikend na Šoderici ipak dobiti i potporu Hrvatske turističke zajednice, koja je ove godine izostala.

zatvori