Srijeda, 24. travnja 2024.

Martina ove godine ponovno bira najljepše europske frizure

Naša Koprivničanka, frizerka Martina Gregur, ove godine ponovo sudjeluje kao sutkinja na Europskom prvenstvu frizera i kozmetičara u Parizu.

Ovo natjecanje svake godine organizira Svjetska frizerska organizacija, a Martina će ove godine po četvrti put obnoviti svoju licencu za međunarodnog suca. Tri je puta sudila na Svjetskom prvenstvu i još šest puta na europskom ili međunarodnom natjecanju. — Ja sam 2011. prvi puta položila ispit za međunarodnog suca i dobila sam licencu da mogu suditi na tim internacionalnim, europskim i svjetskim natjecanjima. Ove godine je ponovo jedno od tih natjecanja i sad po četvrti puta obnavljam tu licencu, znači ponovo prisustvujem ispitu i dva dana sudjelujem na seminaru za suce i trenere, a nakon toga dva dana se održava to Europsko prvenstvo frizera u Parizu — rekla nam je.

Kaže kako to nisu samo frizerska već i kozmetička natjecanja. Ocjenjuju se, primjerice, nokti i šminka koja, kako kaže Martina, nije baš šminka koju biste nosili svakodnevno ili pak odabrali za svoje vjenčanje. Jednako su tako i frizure koje se ocjenjuju posebne i specifične, a ocjenjuju se u raznim kategorijama: dnevne, večernje, šišanje, “full fashion look” – ocjenjuje se kompletan izgled modela.

Kao sutkinja, Martina mora poznavati sve kategorije, a koja će ju zapasti, ne zna unaprijed. Objektivnost je, uz znanje, iznimno važna stoga suci ne vide proces izrade frizure već su pozvani kada frizeri završe sa svojim radom u, naravno, zadanom vremenskom periodu. — Kada izađete iz te sudačke sobe u kojoj ste zatvoreni cijelo vrijeme, kada izađete van to je blještavilo tih svih frizura, što svečanih, što prekrasnih šišanja, što prekrasne odjeće, nakita. To je stvarno jedan prekrasan svijet. Frizerski svijet za sebe — oduševljeno je rekla Martina, koja je s čitateljima Drave.info podijelila i nekoliko najpopularnijih frizura ovog ljeta.

zatvori