Utorak, 23. travnja 2024.

Kopić: Rezultat je realan, start u sezonu dobar, a Ejupi nije na optimalnoj razini

Nogometaši Slaven Belupa nisu uspjeli ostvariti i treću pobjedu u trećoj domaćoj utakmici novog prvenstva. U tvrdoj utakmici bez velikih šansi naši nogometaši odigrali su susret bez golova protiv Splita te su nakon nepotpunog četvrtog kola drugoplasirana momčad lige.

Evo što je rekao trener Slaven Belupa Željko Kopić nakon sinoćnje utakmice:

— Prije svega, čestitke Splitu na osvojenom bodu, na muškoj i borbenoj utakmici. Utakmica kakvu smo i najavljivali i očekivali. Nedostajalo nam je ono nešto, vezna linija nije odigrala na odgovarajućoj razini. Malo smo u drugom poluvremenu pojačali napad, ali Split je ostao stabilan i u konačnici mislim da je ovo nekakav najrealniji rezultat — rekao je strateg Koprivničanaca.

Muzafer Ejupi još jednom nije bio na razini svojih mogućnosti, stoga se logičnim nametnulo pitanje treneru utječu li ipak priče oko transfera na njegovu igru: — Vidljivo je na njemu da nije na optimalnoj razini. Svi koji ga znamo, znamo da ovo nije njegovo najbolje izdanje i to je definitivno za nas problem. I onda kada spojiš taj dio priče i slabije izdanje vezne linije dogodi se ovakva utakmica — rekao je Kopić.

Strateg Farmaceuta presicu je zaključio pozitivnim sukusom prva četiri kola:

— Kad startaš ovako u prvenstvo svi bi odjednom htjeli da sad dobijemo i Split i Istru i da taj niz traje što duže. Ipak, u ovoj ligi deset to nije baš realno. Svaka je utakmica svima na život i smrt i sve ekipe imaju određenu kvalitetu. Zahtjevno je i bit će svega, ali nama je najbitnije zadržati stabilnost i dizati kvalitetu igre. Dobro smo ušli u sezonu i mislim da smo na dobrom putu — zaključio je trener Slaven Belupa.

Svoj pogled na utakmicu dao je i gostujući trener Vjekoslav Lokica:

— Nakon, za nas, teškog poraza od Hajduka došli smo u Koprivnicu s namjerom da ne izgubimo utakmicu, iako nam nije bila želja igra samo na bod. U prvom poluvremenu smo imali dvije, tri odlične situacije, ali nažalost, muči nas stara boljka i nismo uspjeli realizirati naše šanse. Teško mi je reći zašto smo bez pogotka već više od 1.000 minuta. Stvaramo šanse, ali ne zabijamo. Sigurno je da je sada već kod nas i nervoza, ali pokušat ćemo što prije ispraviti to — rekao je trener Splita nakon utakmice.

U idućem kolu Farmaceuti gostuju u Puli gdje će omjeriti snage s Istrom, a utakmica će se igrati u nedjelju s početkom u 19 sati.

zatvori