Četvrtak, 28. ožujka 2024.

VIDEO Kopić: ‘Jedno je igrati BiH ligu, a jedno HNL’

Nogometaši Slaven Belupa sinoć su poraženi od Osijeka rezultatom 2:3 u šestom kolu Prve Hrvatske nogometne lige. Posebno inspiriran bio je napadač gostiju Muzafer Ejupi s dva pogotka.

Unatoč vodstvu na poluvremenu gosti su uspjeli preokrenuti rezultat i nakon devet godina pobijediti na koprivničkom Gradskom stadionu. Evo kako je utakmicu vidio trener Slaven Belupa Željko Kopić.

Prije svega čestitam gostima na pobjedi. Što se tiče utakmice, prvo poluvrijeme smo odigrali točno onako kako smo se dogovorili. Imali smo jak pritisak na zonu lopte, gađali smo nekakve prostore gdje smo procijenili da možemo proći te smo imali nekoliko dobrih situacija i bili u zasluženom rezultatskom plusu. U drugom poluvremenu smo platili ceh igrača koji nisu prošli pripreme, igrača koji su došli naknadno. Pritisak više nije bio pravi i u konačnici, napravili smo grube taktičke pogreške koje su nas stajale poraza.

Najbolji igrač utakmice bio je Muzafer Ejupi.

Što se tiče Ejupija, za ovu ligu je jednostavno odličan. Prošle sezone, u proljeće, igrao je odličan nogomet, baš kao i na ovim pripremama koje je odradio jako dobro. Međutim, u prvih par kola što je bio kod nas osjećalo se da nije bio pravi i da nije glavom tu već gleda prema drugoj destinaciji. Znamo da smo izgubili klasnog igrača, ali s druge strane, financijske, mi smo napravili dobar posao. To je jednostavno sport i to je tako.

Malo iznenađenje u sastavu Farmaceuta bio je mladi Nikola Katić na poziciji zadnjeg veznog, a dobar dan nije imala obrana Slavena.

Nama nedostaje Pokrivač i to je više nego očito, a u razmišljanjima koga staviti na tu poziciju odlučili smo se za Katića jer smo znali da će dobiti dosta duela, da će nositi skokove i da će agresivno zatvoriti Petrovikja. Generalno sam zadovoljan njegovom prezentacijom. Što se tiče obrane, jedno je igrati BiH ligu, a jedno je igrati HNL. Ovo je ozbiljna liga, ovo su ozbiljne momčadi. Ne trebamo analizirati da će ti Ejupi kazniti svaku grešku obrane. To je logično. Moramo naporno raditi i te stvari ispravljati. Sreća je da smo dobro otvorili prvenstvo i da smo si time kupili vrijeme.

U idućem kolu Koprivničanci odlaze na teško gostovanje u Rijeku. Prošle godine naš prvoligaš je dva puta u prvenstvu ostao neporažen na Rujevici, a kako će biti ove sezone vidjet ćemo u subotu kada se utakmica igra s početkom u 21 sati.

 

zatvori