Petak, 29. ožujka 2024.

Kopić najbolji trener, Marković i Jovičić u najmomčadi prošlog kola

Željko Kopić, strateg Slaven Belupa, proglašen je najboljim trenerom trećeg kola Prve hrvatske nogometne lige. Potvrda odlične predstave prošlog tjedna u Zagrebu protiv Dinama je i uvrštavanje golmana Markovića i stopera Jovičića u najbolju momčad prethodnog kola, prema izboru Sportskih novosti.

Ove nagrade samo su šlag na tortu trenutne forme našeg prvoligaša za koju se nadamo da će se nastaviti i u idućim kolima. Na pitanje o dobivenom priznanju trener Kopić skromno je odgovorio:

Lijepo je to priznanje, ali generalno, ova nagrada je u kontekstu izvedbe momčadi. Iskreno, ne razmišljam previše o tome, u potpunosti smo koncentrirani na pripremu za utakmicu protiv Splita. Trener kola ili ne, lijepo je za čuti, ali ne dajem preveliku pozornost tome.

Priznanja za odličnu igru u prošlom kolu i mjesto u najboljih 11 dobili su i golman Antun Marković koji brani u izvrsnoj formi te se istaknuo u Zagrebu s nekoliko bravuroznih obrana kao i Aleksandar Jovičić koji pokazuje da će biti pojačanje u obrani Slavena. Odličnu igru protiv Dinama okrunio je i vrhunskim pogotkom glavom u 92. minuti.

U kontekstu dobivenih nagrada prisjetio se strateg Farmaceuta još jednom prošle utakmice i zaista nesretno izgubljena dva boda u posljednjim sekundama.

Sigurno je da kad zabiješ gol u 93., a primiš ga u 94. da si tužan zbog načina na koji si izgubio dva boda. Ali, ne mijenja se ono što je bitno, a to je da smo odigrali jako dobru utakmicu. Moramo izvući pouku da je koncentracija do posljednjeg sučevog zvižduka jako bitna i kad to shvatimo sigurno je da ćemo napredovati i ići još više prema naprijed.

Tri kola i sedam bodova čine odličan start Farmaceuta u novu sezonu. Može li se dobra forma nastaviti i ovoga vikenda vidjet ćemo nakon utakmice protiv Splita koja se igra u petak s početkom u 20 sati na koprivničkom Gradskom stadionu.

zatvori