Utorak, 23. travnja 2024.

Kopić & Ivanovski: ‘Učinit ćemo sve da se iz Rijeke vratimo neporaženi’

Nogometaši Slaven Belupa sutra gostuju u Rijeci gdje će na Rujevici igrati 7. kolo Prve hrvatske nogometne lige. U prošloj sezoni u četiri međusobna prvenstvena susreta vidjeli smo četiri remija, a u Kupu je u dvije utakmice naš klub slavio ukupnim rezultatom 4:2.

U sutrašnji susret Farmaceuti ulaze s četiri utakmice bez pobjede, što je zabrinjavajuće, ali ne i alarmantno s obzirom na odličan start u sezonu. Utakmica protiv Osijeka je apsolvirana, a prema riječima trenera Željka Kopića iza njega i njegovih igrača je odličan tjedan.

Što se tiče sutrašnjeg gostovanja u Rijeci, Kopić je najavio tešku utakmicu, ali da će on i njegova momčad učiniti sve da ostanu neporaženi.

Idemo odigrati pravu utakmicu. Mislim da smo i u Maksimiru i u Puli odigrali prave utakmice, baš na rezultat. Tako ćemo se postaviti i u Rijeci. Bez obzira na njihovu kvalitetu i bez obzira na sve dobro šta rade mi tamo idemo odigrati pravu natjecateljsku utakmicu. Učinit ćemo sve da se vratimo neporaženi iz Rijeke.

Slaven sigurno neće na Rujevicu doći s gardom “idemo igrati, pa što bude” već će, kao što je i rekao trener, naša momčad ići po osvajanje novih bodova.

U sastavu sigurno neće biti Vinka Međimorca koji je operirao koljeno, Nikole Pokrivača koji je bolestan te Bouadle koji još uvijek nije na razini fizičke spreme na kojoj bi trebao biti. Gledajući iz perspektive nekoliko nespremnih igrača odlično će Farmaceutima doći reprezentativna stanka koja slijedi nakon ove utakmice.

Jedan od igrača koji također nije prošao cijele pripreme je i prvi napadač Slavena Mirko Ivanovski. Strijelcem tri pogotka u ovoj sezoni zadovoljan je trener Kopić, a za sebe Ivanovski kaže kako još uvijek nije na top razini te da će i njemu odlično doći stanka kako bi napunio baterije. O utakmici s Rijekom rekao je sljedeće:

Idemo odigrati pravu utakmicu. Idemo dokazati da bod u Maksimiru nije bio slučajan. Moramo dati sve od sebe, pa i više od sto posto i uvjeren sam da se možemo s Rujevice vratiti minimalno s bodom.

Ivanovski je pohvalio momčad i grad u koji je doselio. Rekao je da mu je dolazak u Koprivnicu dobar potez, a najdraže mu je to što nije morao učiti jezik jer su “Makedonija i Hrvatska isto”.

Može li Slaven uistinu ostati neporažen u Rijeci vidjet ćemo poslije sutrašnje utakmice koja se igra s početkom u 21 sat.

zatvori