Srijeda, 17. travnja 2024.

Jozinović: Požar na Piškornici brzo je saniran i nije ostavio nikakve posljedice

Odlagalište otpada Piškornica nakon nedjeljnog požara normalno radi, a štete za okoliš nije bilo.

Rekao je to Dravi.info direktor Piškornice Mladen Jozinović.

Odlagalište normalno radi, jučer je proveden inspekcijski nadzor, a vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe termokamerom su pregledali tijelo odlagališta. Nema nikakvog dima, sve je ugašeno i radimo normalno. Nikakve štete za okoliš nije bilo i zahvaljujući službi koju imamo 24 sata dnevno i svim tehničkim kapacitetima odmah smo pristupili gašenju tog požara.

Snimio čitatelj.
Snimio čitatelj.

Zapalio se stari komunalni otpad na dubini od 12 metara koji je tamo deponiran prije pet godina, a situacije su to, kaže Jozinović, koje se ne mogu izbjeći i koje se događaju na odlagalištima.

Međutim, za razliku od nekih drugih odlagališta gdje se to duže gasi, mi smo uspjeli, zahvaljujući Javnoj vatrogasnoj postrojbi Koprivnica, DVD-ima, našim zaposlenicima i tehničkoj pomoći – outsourceanim strojevima koje smo uzeli od Radnika iz Križevaca i Bistre iz Đurđevca – uspjeli smo to sanirati kroz četiri radna sata.

Podsjetimo, požar na Piškornici zaštitarska služba uočila je u nedjelju oko 13 sati. Na teren su izašli djelatnici koprivničke Javne vatrogasne postrojbe i Policijske postaje Koprivnica. Gašenje su vodila dobrovoljna vatrogasna društva iz općine Koprivnički Ivanec, a požar je ugašen do 19 sati.

zatvori