Petak, 19. travnja 2024.

HNL Farmaceuti poraženi u Rijeci, Jovičić još jednom tragičar

Nogometaši Slaven Belupa poraženi su na gostovanju u Rijeci u 7. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Domaćin je bio bolji rezultatom 2:0, a Farmaceutima je ovo drugi poraz u nizu i peta utakmicu bez pobjede.

Trener Slavena Željko Kopić odlučio se u susret na Rujevici krenuti s identičnih jedanaest kao i protiv Osijeka prošlog tjedna. Katić je zauzeo poziciju zadnjeg veznog, a na krilima su svoja mjesta pronašli Barić i Zakarić.

Kao što se i očekivalo, Rijeka je od samog početka zagospodarila terenom. Iz te dominacije proizašla je i prva prilika, ali je greda spriječila domaće da dođu u vodstvo. Ipak, u 29. minuti nije bilo spasa za vrata Farmaceuta. Nepotrebno je na dvadesetak metara od svog gola napravio prekršaj Jovičić, desetka Rijeke, Matei, se prihvatio lopte i zabio neobranjivo u rašlje za 1:0.

Sve nade da bi Slaven mogao doći barem do boda pale su u vodu pred kraj prvog poluvremena. Glup faul s leđa napravio je Jovičić na gotovo 40 metara od svog gola i zaradio opravdano drugi žuti, odnosno isključujući – crveni karton.

U nastavak susreta Kopić je ušao s jednom promjenom. Umjesto Zakarića ušao je Burić što je očito značilo da je cilj stratega Slavena ubilježiti što manji poraz do kraja utakmice. Iako je susret bio riješen i prije, možemo reći da je točku na i postavio Bezjak u 58. minuti kada je iz kaznenog udarca matirao Markovića i postigao pogodak za 2:0.

Do kraja utakmica Rijeka je dominirala i stvarala prilike, ali golove nije zabijala. Podatak da Slaven nije uputio ni jedan udarac prema vratima domaćina dovoljno govori o tome kakva je utakmica bila. Ovim rezultatom naš prvoligaš ostao je petoplasirana momčad lige s devet osvojenih bodova.

Našim nogometašima iduća utakmica slijedi tek za dva tjedna. Idućeg vikenda neće biti utakmica zbog reprezentativne stanke. Sigurno je da stanka Farmaceutima dolazi u najboljem mogućem trenutku i sigurno će dati priliku Kopiću da dodatno pripremi nove igrače te ih uigra s ostatkom ekipe.

MAXTV PRVA LIGA, 7. KOLO:

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 2:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion Rujevica. Glavni sudac: Andrej Burilo (Osijek). Pomoćnici: Miro Grgić (Osijek) i Marjan Tomas (Osijek). Četvrti sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Delegat: Zdenko Blažičević (Gradina). Kontrolor: Branko Bajić (Split).

RIJEKA (4-2-3-1): Prskalo – Ristovski, Mitrović, Elez, Vešović (od 11. Žuta) – Maleš, Bradarić – Matei, Gavranović (od 75. Gorgon), Andrijašević (od 64. Mišić) – Bezjak. TRENER: Matjaž Kek.

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Marković – Purić, Musa, Jovičić, Štiglec – Christensen, Katić, Gregurina (od 57. Helder) – Barić (od 78. Heber), Ivanovski, Zakarić (od 46. Burić). TRENER: Željko Kopić.

STRIJELCI: 1:0 Matei 29′, 2:0 Bezjak 58′ (11m)

zatvori