Četvrtak, 25. travnja 2024.

NOĆ FUNK-a: Filmovi i glazba ispunili Kampus

Izvor:Pressedan

Izvorno objavljeno na pressedan.hr, preneseno s dopuštenjem.

Forum udruga nezavisne kulture, poznatiji kao FUNK, u suradnji s platformom EDIT-COMICS, organizator je večeri projekcija izbora filmova iz DORF-a i Tabor Film Festivala, koju je koncertom upotpunio Miki Solus, a nakon njega DJ Mario Kovač, koji je puštao glazbu do kasno u noć. Sve se to zbilo u petak, 19. kolovoza, u prostoru FUNK-a na koprivničkom Kampusu.

Susjed Sveučilišta Sjever, stanoviti FUNK, i ovog se ljeta pobrinuo da prostor Kampusa ne ostane prazan. Budući da se festival RockLive preselio na Šodericu, potezi oko organizacija različitih zabavnih i kulturnih događaja pokazuju se vrlo dobri jer uvijek okupe raznovrsno društvo, koje traži malo drugačiji sadržaj od onoga koji se inače nudi u Koprivnici. Iako ovo ljeto Koprivnica obiluje sadržajima, FUNK-ovci – kao pobornici alternativne i nezavisne scene – potrudili su se proširiti izbor.

Foto: Bojan Koštić.
Foto: Bojan Koštić.

Petak, 19. kolovoza, bio je rezerviran za projekciju izbora filmova s filmskih festivala DORF i Tabor. Tako su prikazani dokumentarni glazbeni filmovi Oči u magli, Kako smo ušli u Europu: slučaj SexA i Punčke. Od filmova s Tabor Film Festivala prikazivali su se animirani film Mačkica i dva kratka igrana filma – Piknik i Trajna posudba. Sama projekcija održala se ispred zgrade FUNK-a, dok se koncert Mikija Solusa održao odmah poslije projekcija unutar zgrade FUNK-a. Sam događaj zasigurno je popratilo stotinjak ljudi, što je, osim domaće, koprivničke, ali i regionalne publike, privuklo i nekoliko Iraca, koji su na putovanju kroz Europu svratili i zadržali se u našem malom gradu na sjeveru.

Foto: Petra Travinić.
Foto: Petra Travinić.

Glazbenu večer upotpunio je DJ Mario Kovač, koji je već u svom poznatom stilu rasplesao okupljene sve do ranih jutarnjih sati. Vrijeme je ionako bilo povoljno – niti prevruće niti prehladno, što je možda čudno za kolovoz, ali je svakako lijepa uvertira u jesenska, željno iščekivana događanja.

Foto: Petra Travinić.
Foto: Petra Travinić.
zatvori