Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Brojni vjernici pred biskupom Mrzljakom proslavili Veliku Gospu u Močilama

Veliko se mnoštvo župljana i drugih vjernika okupilo danas na tradicionalnoj procesiji i svetoj misi povodom blagdana Velike Gospe u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama.

Misno slavlje predvodio je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, a ovogodišnja je proslava protekla u posebno svečanom tonu. Naime, močilski župnik Leonard Markač obilježio je punih 40 godina misništva, a njegov brat Andrija svega pet godina manje (o čemu smo pisali jučer).

Među mnoštvom vjernika bile su i mnoge poznate ličnosti iz društvenog, političkog i sportskog života Koprivnice i okolice, a poseban gost bio je nekadašnji močilski ministrant, danas v.d. ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić koji je čitao na misi te predstavio knjigu “Sedmi Dan”, sedmu knjigu u izdanju župe u Močilama. Osim toga, Kovačić je na kraju mise župniku Markaču – popularnom Lenčiju – povodom njegove velike obljetnice poklonio Dinamov dres s brojem 10. Župnik je, naime, poznati navijač zagrebačkog kluba.

Po tradiciji, uz misno slavlje u Močilama se danas održava i prigodno proštenje, a još jedna sveta misa održat će se u 18 sati.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori