Utorak, 23. travnja 2024.

Pred fantastičnom publikom u Koprivnici Hrvatska izborila finale

Kadetski reprezentativci Hrvatske slavili su u polufinalnom dvoboju Europskog rukometnog prvenstva protiv Slovenije rezultatom 40:36. Hrvatskoj slijedi rukometni El Clasico u finalu gdje će igrati protiv Francuske.

Današnju utakmicu obilježila je odlična atmosfera koju je stvorila publika u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović, a na čijim krilima je naša reprezentacija i došla do finala Europskog prvenstva.

Pred više od 1000 ljudi naša reprezentacija je vodila tijekom cijele utakmice. Rezultat na poluvremenu bio je 21:17, a prednost stečenu u prvom dijelu Hrvatska je uspjela sačuvati i u drugom. Plus četiri, 40:36, bilo je dovoljno da izborimo finale i nedjeljni susret protiv reprezentacije Francuske u finalu.

Francuzi su susret za zlatnu medalju izborili nakon velike borbe s vršnjacima Njemačke. Rezultat 39:38 i to nakon produžetaka dovoljno govori koliko je napeta utakmica bila.

Finalni susret Hrvata i Francuza igrat će se u nedjelju u 17 sati i 30 minuta. Očito je da se bez rukometnog El Clasica ne može ni u kadetskoj konkurenciji. Osim finala, u nedjelju se igraju i ostale utakmice za poredak. Za broncu će se boriti Slovenija i Njemačka s početkom u 15 sati, za 5. mjesto igrat će Španjolska i Danska u 12 sati i 30 minuta, a prva utakmica dana igra se s početkom u 10 sati kada će za 7. mjesto igrati Srbija i Island.

zatvori