Subota, 20. travnja 2024.

Podravka svladala Siofok i Zamet, večeras s Dunaújvárosom za prvo mjesto

Rukometašice Podravke Vegete svladale su ekipe Siofoka i Zameta u prva dva kola 11. Bepovog memorijala, a večeras će u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović protiv Dunaújvárosa igrati za prvo mjesto na turniru.

U prvom susretu, igranom sinoć, naše rukometašice su igrale protiv mađarskog Siofoka i u napetoj utakmici slavile rezultatom 25:23. Podravka je tijekom cijele utakmice vodila, ali nikako nije uspjevala prelomiti susret. Ipak, odličnim angažmanom i borbom tokom svih 60 minuta došla je do svoje prve pobjede na turniru.

Drugu svoju utakmicu na turniru Koprivničanke su igrale danas protiv Zameta. Za razliku od sinoćnjeg, susret protiv Riječanki je bio i više nego lagan. Od prve minute je Podravka preuzela konce igre te je još jednom pokazala da je najbolja momčad u Hrvatskoj. Krajnji rezultat 32:21 dovoljno govori o tome kakva je utakmica bila.

U ostalim susretima, dvije pobjede ostvarila je momčad Dunaújvárosa. Mađarke su u prvoj utakmici svladale Zamet rezultatom 36:31, a u drugoj su bile bolje od svojih sunarodnjakinja iz Siofoka s 32:23.

Ovim rezultatima dobili smo najzanimljiviju moguću završnicu jer će večerašnji susret Podravke i Dunaújvárosa odlučivati o pobjedniku 11. Bepovog memorijala. Utakmica za prvo mjesto igrat će se s početkom u 19:30. Prije toga, od 17:30 igrat će se utakmica za treće mjesto između Zameta i Siofoka.

zatvori