Petak, 29. ožujka 2024.

Koprivnički trećeligaš uvjerljivo svladao Križevce

Nogometaši Koprivnice pobijedili su u prijateljskom susretu međužupanijskog ligaša Križevce rezultatom 1:4. Zanimljivo je da su svi golovi pali u prvom poluvremenu, a najistaknutiji pojedinac bio je Leo Kovačić koji je postigao hattrick.

Koprivničanci su utakmicu otvorili na najbolji mogući način te su poveli već nakon dvadesetak sekundi. Jedan centaršut je iskoristio Kovačić te je glavom poslao loptu u mrežu za 0:1. Dvadesetak minuta kasnije Zeleni su u potpunosti riješili utakmicu. Drugi pogodak Kovačića u 22. minuti i gol Rajića u 23. donijeli su Koprivnici veliko vodstvo od 0:3.

Pet minuta kasnije Križevčani su uspjeli smanjiti rezultat. Strijelac za domaćina bio je Bartol i tako donio tračak nade da njegova ekipa može dostići rezultat. Ipak, da to ne bude tako još jednom se pobrinuo Kovačić u 35. minuti kada zabija svoj treći, a Koprivnici četvrti pogodak i kako se ispostavilo na kraju, postavlja konačan rezultat.

U drugom poluvremenu nije bilo pogodaka, iako je šansi bilo na obe strane. Do kraja susreta i trener Koprivnice Želimir Mešnjak i trener Križevaca Marijo Evačić dali su priliku svim svojim igračima s klupe što je pomalo razvodnilo igru.

Zelenima slijedi još jedan pripremni susret. Ovog vikenda će igrati u Dugom Selu protiv istoimenog domaćina.

KRIŽEVCI – Gradski stadion. GLEDATELJA: 50. SUDAC: Antonio Sirovec. POMOĆNICI: Ivan Iveljić i Miodrag Plantak. STRIJELCI: 0:1 Kovačić (1), 0:2 Kovačić (22), 0:3 Rajić (23), 1:3 Bartol (27), 1:4 Kovačić (35).

KRIŽEVCI: Špoljar, Švogor, Višak, Dubravec, Vrbančić, Ceković, Kofler, Mladen, Božović, Bastašić, Bartol, Mišir, Miklečić, Babić, Ištvanović, Vrhovec, Podolski, Valec, jandrašec, Pavlic. TRENER: Marijo Evačić.

KOPRIVNICA: Tihelka, Tucaković, Tuba, Gal, Kolar, Vučinić, Srbljinović, Rajić, Munivrana, Slukić, Međurečan, Kovačić, Pavlović, Tomić, Sinjaković, Šokec, Novak, Blažotić, Koren, Sminderovac. TRENER: Želimir Mešnjak

zatvori