Srijeda, 24. travnja 2024.

Koprivničanci nosili Hrvatsku do praga polufinala

Kadetski reprezentativci hrvatske neočekivano lagano su svladali Njemačku u prvom kolu druge faze Europskog rukometnog prvenstva. Pred lijepo ispunjenom sportskom dvoranom Gimnazije Fran Galović naši rukometaši slavili su rezultatom 32:21.

Hrvatska je od samog početka krenula agresivno i autoritativno u utakmicu što je pokazivao i gimnazijski semafor. Već u prvih 15-ak minuta naši reprezentativci su vodili 7 razlike što je dovoljno oslikavalo stanje na terenu.

Do kraja susreta naši rukometaši su samo povećavali rezultat, a posebno su ih nosili navijači koji su svih 60 minuta davali glasnu podršku Hrvatskoj. Susret je završio s plus 11, a nova dva boda dovela su našu reprezentaciju na prag prolaska druge faze i na prag polufinala.

Hrvatska borbu za medalje može ispustiti samo ako sutra izgubi od Srbije s velikom gol razlikom, a Njemačka bude i više nego uvjerljiva protiv Islanda. S obzirom na dosad prikazano, takav scenarij je gotovo nemoguć.

Sutrašnji program u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović počinje u 13 sati kada će igrati Poljska i Švedska, nakon njih na teren će Portugal i Češka u 15 sati, u 17 sati će igrati Njemačka i Island, a zatim se igra veliki derbi Hrvatske i Srbije u 19 sati.

GROUP M2
1.Croatia 4
2.Serbia  2
3.Germany  2
4.Iceland  0

zatvori