Petak, 29. ožujka 2024.

Hrvatska reprezentacija ostvarila prvu pobjedu u Koprivnici

Hrvatska kadetska reprezentacija svladala je u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović Island u prvom kolu Europskog rukometnog prvenstva. U zanimljivom susretu pred petstotinjak gledatelja naši rukometaši slavili su rezultatom 34:29.

Zanimljiv prvi rukometni dan u Koprivnici je iza nas. Navijači iz Češke, Švedske i Islanda, Ivano Balić na tribinama te prva utakmica naše reprezentacije sigurno su bili, ali će i biti mamac za koprivničku publiku.

Kadetski reprezentativci su vodili protiv Islanda cijeli susret, ali nikako nisu uspijevali prelomiti utakmicu. I tako se igralo sve do zadnjih deset minuta kada naši ipak prebacuju u brzinu više, rezultatski se odvajaju i dolaze do prva dva boda u svojoj grupi.

Najistaknutiji pojedinac u redovima Hrvatske bio je Halil Jaganjac koji je postigao šest pogodaka te je proglašen igračem utakmice.

Današnji program otvoren je utakmicom Njemačke i Portugala, a Njemci su utakmicu prelomili već u ranim minutama i na kraju slavili rezultatom 34:19. Druga utakmica dana bila je između Srbije i Poljske. Iako su Poljaci vodili dobar dio utakmice, Srbi su preokrenuli utakmicu i slavili rezultatom 34:31. U trećoj utakmici dana snage su odmjerili Švedska i Češka, a bolji su bili Skandinavci rezultatom 28:23.

Idući protivnik Hrvatske je reprezentacija Češke, a taj susret će se igrati sutra u 19 sati i 30 minuta. Sutra, osim naših i čeških kadeta, možete pogledati i susrete Poljske i Njemačke, Portugala i Srbije te Islanda i Švedske.

GRUPA C
1.HRVATSKA  2
2.ŠVEDSKA    2
3.ČEŠKA        0
4.ISLAND      0

GRUPA D
1.NJEMAČKA   2
2.SRBIJA        2
3.POLJSKA     0
4.PORTUGAL  0

RASPORED UTAKMICA
12.8.
13:30 POL-GER
15:30 POR-SRB
17:30 ISL-SWE
19:30 CZE-CRO

zatvori