Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Hrvatska u sjajnoj koprivničkoj atmosferi osvojila europsko srebro

Kadetski reprezentativci Hrvatske nisu uspjeli osvojiti zlatnu medalju na Europskom rukometnom prvenstvu u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović. Pred mnogobrojnom koprivničkom publikom bolji su bili Francuzi rezultatom 40:38.

Odlična atmosfera u Koprivnici još je jednom obilježila susret. Kada je semafor u 40. minuti pokazivao plus šest za Hrvatsku svi su mislili da će naši reprezentativci lako stići do nove pobjede. Ipak, baš u tom trenutku kreće velika serija Francuza koji dostižu, a zatim i prestižu hrvatsko vodstvo.

Do kraja susreta vodila se velika bitka za zlato. Obje obrane su igrale loše, a posebno bode u oči podatak da je naša u posljednjih 20 minuta primila čak 20 pogodaka. Bilo je to previše te su Francuzi iskoristili ponuđeno i slavili s dva pogotka razlike.

Unatoč porazu, moramo biti ponosni na reprezentativce koji su probudili Koprivnicu i pokazali da ovaj grad voli rukomet te da ga s pravom nazivaju rukometnim gradom. Posebno valja istaknuti atmosferu pune dvorane koja ovog puta ipak nije bila dovoljna za pobjedu.

Potvrda odličnih igara naših reprezentativaca su i dvojica Hrvata u najboljoj sedmorci turnira. Adrian Miličević proglašen je najboljim pivotom, a Ivan Martinović najboljim desnim vanjskim Europskog prvenstva.

Nakon završetka ovog turnira možemo još jednom potvrditi kako je Koprivnica odličan domaćin i kako je sposobna za organizaciju ovako velikih natjecanja.

U utakmici za treće mjesto Njemačka je bila bolja od reprezentacije Slovenije. U napetoj utakmici Nijemci su uspjeli osvojiti broncu tek nakon dva produžetka. Vodili su kadetski reprezentativci Slovenije tokom cijele utakmice. U jednom trenutku je bilo čak 6 golova razlike, ali se Nijemci nisu predali te su nakon dva produžetka slavili s 32:31.

zatvori